Wednesday, June 8, 2011

oHsEm~


5 kaki 1 inci

Ukuran tinggi dirik sendirik selepas gigih ukur pinggang bagai semata-mata nak beli skirt kat RNR Collection (CLICK)..that the main reason nape aku selalu pakai wedges yang tingi  3 4 inci kalau kuar ngan adik2 laki n akak aku hana, heh... benci jadik budak pendek dalam family....aaaaah~ abaikan!!! dan yang paling best...
waist: 24'
hips: 32'
length: 40.5'
Korang paham maksud tu? paham tak? hah? ape? tak paham? alaaaaaa...ni nak cite.. aku rasa aku makin gemuk sebab time kat matrik waist aku cume 22.5' kadang2 naik 23'..... dan sekarang adalah 24'...auwww~ ukuran pinggang model u.. aaauuwww..auuwww...er..er...tapi kan... tapi kan...jap2.... ke, aku bukan gemuk , tapi BUNCIT sebenarnya? aaaaaaaaaaaaaa... tidak2~ini hanya salah paham.. aaaaaaaaaaaa.. psychology ini tak kena tempat...aaaaaaaaaaaa... jgn pK..jgn pK....*kena practice sit up pagi2 lepas bgn tido 20 kali macam kat matrik.. aaaaaaaaaaaaaa...aaaaaaaaaaaaaa..dan aaaaaaaaaaa lagi*

Cara2 nak ngukurnye adalah.. baring atas karpet, atas lantai, atas katil, atau mana2 la (suka kau itu pun aku kena ajar ke? heh.. cepuk kang~), sediakan satu tali inci.. ala yang tukang jahit ukur nak buat baju raya tu.. tau? tau? tau tak ni???? haish!!  2 bijik buku(nak letak sebagai ukuran) yela kalau ko nak ukur start pegang tali inci dr kepala sampai kaki tu, macam tak logik kecuali ko ahli gimnas negara tak pun akrobatik dr  China kan? kan? eleh, macam aku tak tau.. sepak nak?

Dan untuk pengatahuan semua, walaupun aku ni jahit memang hampeh siap buat skrip bagai kalau seksok future hubby kata: Sayang, jahit butang baju Abang yg t'cabut ni.. the script goes like this:
ala, abang beli je la baju baru.. sayang belanja..abg bayar...

ahahahhahhaha...okeh sah, sila potong list nama aku nak buat calon bini.. (-_-")

tapi, ye, ade tapi ye.. dalam almari aku ade 2 box alat2 jahitan..(aku saje je beli kat watson sebab benang2 kecik2 tu macam kiut dowh)... lagipun, aku kan known as pocket doraemon..semua bende ade beb walaupun cam hagham tak reti menjahit keje kursus form 3 upah makcik belakang umah jahitkan sarung music box kau... ahahhahhahaah... yeah!! ini adalah kisah benar.. memang patut aku dapat A untuk keje kursus sebab makcik tu memang tukang jahit professional... fullamak ko..ahahhahahah... *psstt..pssttt... jgn g report kat Cikgu KH aku weh, kang naya kang*

owh2.. kat bawah ni adalah contoh2 cara aku mengukur diri di badan sendiri serta gambar2 alat jahitan aku yg aku tak reti pun guna tu tapi beli sebab beg n benang dia cute... *psstt..pssttt.. kalau korang tanya mana gambar aku... aku macam nak jawab: hoi cemana kalau baring nak amik gambar whole body.. nak selca pun taleh der... plus pakaian bilik tido adalah sedikit kurang sopan dan tidak menutup aurat... kehkehkeh*


 ko baring, letak buku kat hujung kaki n pale.. then ukur guna tali inci.. senang je beb.. (nampak sangat benci project paper sampai letak buku transportation planning kat kaki..er...er..JANGAN TIRU AKSI INI... tak berkat weh ko.. tadi aku silap dowh... *insap..insap*)

haaaa!!! cute kan beg dia.. cute kan?


oooo...cute~

the whole set... kalau nak jahit baju kurung pun kira da lepas la tang lengan baju..LoL~


see..see... cute gile set jahitan ni... btw, yang bekas lagi satu mana ntah aku campak.. lupe da.. ke sape pinjam ntah tak pulang2... asam boi tul~


P/s: tapi still anak sedara aku lagi tinggi padahal baru form 2... pompuan okeh.. pompuan.. kalau laki tadek la kecik limpa mana....ah~benci kau!!! 

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU