Wednesday, June 8, 2011

tErhaRu~

"Nonie sapo nga Ba? Ba tulom mugo anok Ba nok ngaji".... hate it when u use that kind of "balaghah"... Very2 Sorry and Thank You Very Much for everything... I Love U Dad...sorry for not being a good daughter (T_T)
Thank you for being the most understanding and supportive parents in the World... Nonie sayang Umi n Ba
Ye.. hujan lebat di kuala lumpur, lebat lagi hujan di gombak ini, lebih lebat hujan di dalam ati ... owh2.. ini bukan pantun 3 kerat ke hape.... tapi ni memang realiti dowh... rasanya tak terbalas budi kedua org tua.... tetiba rasa bersalah gile sebab tak menjadi anak yang mendengar kata dan sedikit culas dalam ajaran dr ibu bapa... Ya Allah, berikan aku kesabaran dalam menghadapi ujian mu ini... amin~
tetibe jugak teringat time kuar 3 org, aku, hana n yen aritu ngan Umi n Ba ajak diorg g makan Tutti Fruitti.. how i wish the time stop n stay... ( T_T )














  p/s: makasih umi n Ba untuk duit pinjam ke korea... nonie mintak maaf banyak2 sebab selalu guna banyak duit...  (T_T)

yeLa.. yeLa.. nAk jUgaK bUkti kAn???

mak kite kata, tipu dosa tau..


amik2... nak sangat bukti tak caya tinggi aku.. hek elle.. 

oHsEm~


5 kaki 1 inci

Ukuran tinggi dirik sendirik selepas gigih ukur pinggang bagai semata-mata nak beli skirt kat RNR Collection (CLICK)..that the main reason nape aku selalu pakai wedges yang tingi  3 4 inci kalau kuar ngan adik2 laki n akak aku hana, heh... benci jadik budak pendek dalam family....aaaaah~ abaikan!!! dan yang paling best...
waist: 24'
hips: 32'
length: 40.5'
Korang paham maksud tu? paham tak? hah? ape? tak paham? alaaaaaa...ni nak cite.. aku rasa aku makin gemuk sebab time kat matrik waist aku cume 22.5' kadang2 naik 23'..... dan sekarang adalah 24'...auwww~ ukuran pinggang model u.. aaauuwww..auuwww...er..er...tapi kan... tapi kan...jap2.... ke, aku bukan gemuk , tapi BUNCIT sebenarnya? aaaaaaaaaaaaaa... tidak2~ini hanya salah paham.. aaaaaaaaaaaa.. psychology ini tak kena tempat...aaaaaaaaaaaa... jgn pK..jgn pK....*kena practice sit up pagi2 lepas bgn tido 20 kali macam kat matrik.. aaaaaaaaaaaaaa...aaaaaaaaaaaaaa..dan aaaaaaaaaaa lagi*

Cara2 nak ngukurnye adalah.. baring atas karpet, atas lantai, atas katil, atau mana2 la (suka kau itu pun aku kena ajar ke? heh.. cepuk kang~), sediakan satu tali inci.. ala yang tukang jahit ukur nak buat baju raya tu.. tau? tau? tau tak ni???? haish!!  2 bijik buku(nak letak sebagai ukuran) yela kalau ko nak ukur start pegang tali inci dr kepala sampai kaki tu, macam tak logik kecuali ko ahli gimnas negara tak pun akrobatik dr  China kan? kan? eleh, macam aku tak tau.. sepak nak?

Dan untuk pengatahuan semua, walaupun aku ni jahit memang hampeh siap buat skrip bagai kalau seksok future hubby kata: Sayang, jahit butang baju Abang yg t'cabut ni.. the script goes like this:
ala, abang beli je la baju baru.. sayang belanja..abg bayar...

ahahahhahhaha...okeh sah, sila potong list nama aku nak buat calon bini.. (-_-")

tapi, ye, ade tapi ye.. dalam almari aku ade 2 box alat2 jahitan..(aku saje je beli kat watson sebab benang2 kecik2 tu macam kiut dowh)... lagipun, aku kan known as pocket doraemon..semua bende ade beb walaupun cam hagham tak reti menjahit keje kursus form 3 upah makcik belakang umah jahitkan sarung music box kau... ahahhahhahaah... yeah!! ini adalah kisah benar.. memang patut aku dapat A untuk keje kursus sebab makcik tu memang tukang jahit professional... fullamak ko..ahahhahahah... *psstt..pssttt... jgn g report kat Cikgu KH aku weh, kang naya kang*

owh2.. kat bawah ni adalah contoh2 cara aku mengukur diri di badan sendiri serta gambar2 alat jahitan aku yg aku tak reti pun guna tu tapi beli sebab beg n benang dia cute... *psstt..pssttt.. kalau korang tanya mana gambar aku... aku macam nak jawab: hoi cemana kalau baring nak amik gambar whole body.. nak selca pun taleh der... plus pakaian bilik tido adalah sedikit kurang sopan dan tidak menutup aurat... kehkehkeh*


 ko baring, letak buku kat hujung kaki n pale.. then ukur guna tali inci.. senang je beb.. (nampak sangat benci project paper sampai letak buku transportation planning kat kaki..er...er..JANGAN TIRU AKSI INI... tak berkat weh ko.. tadi aku silap dowh... *insap..insap*)

haaaa!!! cute kan beg dia.. cute kan?


oooo...cute~

the whole set... kalau nak jahit baju kurung pun kira da lepas la tang lengan baju..LoL~


see..see... cute gile set jahitan ni... btw, yang bekas lagi satu mana ntah aku campak.. lupe da.. ke sape pinjam ntah tak pulang2... asam boi tul~


P/s: tapi still anak sedara aku lagi tinggi padahal baru form 2... pompuan okeh.. pompuan.. kalau laki tadek la kecik limpa mana....ah~benci kau!!! 

sUgaR dEdi ... i nAk sEmUa Ni boLeH???

okeh.. jap2... b4 tu, eyeliner ni kira make up ke? i have no idea sebab dr kecik tgk Umi pakai bende tu, so as my mum doesn't wear make up... i assume that the "Celak" or eyeliner is not a make up.. ahahhahah... *naif giler weh.. (-_-')

boleh tak nak semua jenis eyeliner ni sebab mata aku kecik n kalau senyum mesti sepet.. so, nak besarkan mata, i need all those these... Sugar Dedi.. tolong i... muah~ Lap U Lah!!!


n kalau da beli seksok.. nak practice buat corak ni.. cantik weh!! ala2 tatu gitu.. awwww~ .. Sugar Dedi.. u tolong i tau... LebiU Lah!

aKu mCm nk JatUh aTi... jAntuNg... LiMpa...hEmpeDu... pAnkrEas baGai~

ah.. kalaulah aku pandai macam abg 2nd aku... rasa nak anto paper untuk semua paper calling ni.. kata org, sambil menyelam, minum air, which, disamping ko g present paper ko, ko juga boleh berjalan2 keliling dunia... ah~ heaven beb!!! nak sugar dedi.. nak sugar dedi...

Untuk Maklumat Lanjut.. bleh klik link ni.... (BLINK

1- Tourism Planning

 g sini macam, ahhhh~ sepanyol, olla margarita...


2- Project Impact Assesment (fokus kat EIA)

g sini, mungkin boleh meet duke n duchess Cambridge in person?? ( pale hotak kau dalam mimpi weh)


3- PIA ( sama kat atas la ko.. benci aku kena taip banyak2 kali.. haish!!)

sape lagi nak jumpe kat sini eyh? *pK..pK...*


4- ah!!! aku da kata da sekali je aku tulis.. paham BM tak? hah2?

july... tgh summer kan? ah!!! Shopping best... (tgn dalam poket koyak berjalan menuju kehancuran.. hiyarkkkk)


5- Infrastructure Planning.. kot~

ah!! Ozzie, nostalgia2 tahun 2009 ke Melbourne.. *Go Die Mate* slang Ozzy= Good Day.. ahhahahhahha


6- aaaaaaaaaaa... under ape eyh? PLANNING ah~

Sebelah Rusia kan?kan? aaaaaaaaaaaaaa... nak g.. aaaaaaaaa... nak g...


7- Principle of Urban & Regional Planning.. rasanya.. ahahhaa

Owh, Picasa...Picasa... *Hoi!!! Pisa la... Picasa tu software gambar!!!!* (@_@)


8- Transpotation Planning

aik sini lagi..banyak cantik muka kau nak banyak2... udah2 la tu.. sekali g cukup la..*kaya nampak.. kaya nampak.. sepak nak?

p/s: madam ajak je g croatia, lalu bosnia, singgah kat russia... aaaaaaaaa..aaaaaaaaaaa... gile2~

Monday, June 6, 2011

Thank You Dib n Eim (^_^)

Thank You Did n Eim,
for letting me stay in ur become ur new roomie,

Thank You Dib and Eim, 
for making my day happy and shining,

Thank You Dib n Eim,
for being a fren when i'm needin' and crying,

Thank You Dib and Eim, 
for the time eating and greatly laughing,

Thank You Dib and Eim,
for the movie and video watching,

Thank You Dib n Eim,
As you become the best frens for a time being,

nAk kaU Lah!!!!

owh, owh... jumpe fb baru yg jual skirt... ahhhhhhhhhhhhhhh!!! da la cantik!! murah plak tu.. nak jugak.. nak jugak!!! Check here beb (CLICK)... credit to Fiza for introducing~

rEgisTratiOn kaKak...

ye2... adik aku dapat uia jugak.. ahahahah... kiranya include dia, 4 org da kat sini yakni Kak Da-kos HS(Human Science), Kak Long- AIKOL (Law), aku- KAED (Town Planning) and kakak-ECONS(nak amik akauntan katanya)so,  penghantaran beliau ke minggu ta'ruf week di pJ menyebabkan aku tak submit thesis aku yg sepatutnya on 3rd June, aku baru anto rini.. ye2, bagus  kan perangai... cam hagham~ ahahhahahaha

Sebabnya adalah ralit balik umah abg  kat Bangi last Sunday dan sepatutnya kena balik uia balik the next day, tapi aku balik the next next day sementelah bapak ngan mak bonda datang lama.. nice job weh.. buat lagi lain kali macam tu.. ahahhahhaha....

ok stop babbling, here goes the pic.. yup, because the pic tell u the need that i dun need to explain.. easy kan? LoL~


indicates that i am, too going to register again in uia sebab tersalah g pakai tudung putih gak.. ahahhahhaha



Ngan ayahanda terchenta... tak penah nak senyum kalau amik gambar Romeoku sorang ni.. ehhehehe..


Mereka~


Budak Sengal.. ye, dia memang sengal + poyo

Kakak n Kak Syikin n Pia

Anak teruna Hj Yaacob, sorang lagi kat mana ntah, 

ahahhahhaha, semua ikut masuk tgk bilik sampai roomates kakak pun taleh nak masuk dalam bilik tu.. LoL~

Mak Bonda kalau amik gambar, tadek style lain dia nak buat, either tgh bercakap, pejam mata , n tgh makan.. ahahhahaha

Ayahanda ngan Kakak Sulong~Kak Da

Yg bj ijau tu adik yg sensitif, yg lain anak2 sedara yang nakal..

Nape muka tadek rupe Mak orang.. da 25 kan umo kan? kan? ahahhahahha

Mereka yg saya I LebiU Lah!!!

benci farhan buat muka rosakkan-gambar-buat-aku-rasa-nak-tampar

Cik Jan ngan anak2 sedara, Rina, Amal n Una

Mak Sedara ngan Anak Sedara

Lastly, aku rindu buadak 2 ekor nih.. uwaaaaaaa... nak balik umah.. nak balik umah!!!

p/s: it's good to noe that adik u juga jenis Homesick.. ahahahhahhaahahha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU