Friday, May 27, 2011

:: ... ::

Motivator of the day: Mini Cooper Merah cJw at Copenhagen... have to work smart n work hard so that u can buy that beautiful no 1 red boipren n vacay during spring in Copenhagen (ah!! Tulips2), in another 6 years maybe??? Go!! Go!!

p/s: reti bawak ke tak, belakang kira... ahahhahahha

Wednesday, May 25, 2011

(@_@)

perasaan nak tukar tajuk Project Paper yg kena submit full draft 3 June ni, dr transportation planning ke mana2 type of planning yg lebih mudah.. ahhh!! asal la dulu,kini dan selamanya aku minat Transportation Planning ni..arghhh~

(-_-")

:: sEpOsen = CopeNhaGen= meNipUgiLerkAuAiraSiakuRanGaJardOwhaKugpErcAyadEmMmrAsaBoDohgiLeR ::

Friday, May 20, 2011

i'M LoVin iT~

"Be kind to everyone, even those that are unkind to you.. then sit back and watch Karma do its thing"

Thursday, May 19, 2011

:: (^_^) ::

Between my best girlfrens, which i really2 emotionally n physically attached .. puteri, min, syidah,  faseh,  auni,  yayah n suzu, 3 of us, 4 to be included me having n already gone through a severe family problems. Therefore, when it comes into how u facing the difficulties, it resulting u to become more matured day by day. However, when we facing each other, regardless trying to approach  the matured manner, we tend to behave childishly in order to stop thinking about the problems.

Between us, some of them, noe how hard i try to become a person with happy go lucky character instead of showing my boring face. The fact that, sometimes u tend to ignore the hurt that crush ur heart make ur behave more kiddie n doing stupid stuffs like went shopping like nuts eventhough the money suppose to be ur daily food supplier n so on. Hence, do reminds u outside that, no matter how bad the person behaving towards u, they do have their own reasons that linger around their heart n mind, so, please bear in mind that dun judge people foolishly regarding their manner if u really dunno them personally *sigh*

*bAckGrOuNd LaGu bAng Nuar* LeLaki iNi~~~

Mood malam ni.. GATAI~

Nak boipren
1. Rambut macam dia ni...

2. Muka macam dia ni...

3. Style macam dia ni...

4. Last but not least, Perangai macam dia ni..

da sudah... tak tau da kalau campur2 semua tu jadik cebana.. ahahhahahhahaha.. oh..oh.. please~... let me met once.. jadik kawan pun ok lah~ ah!! ah!! i LebiU Lah kOraNg!!!!!!

 

 



dA giLer ... maSyaAllah...mAsyaALLah~

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! emosi berubah2 dalam mase 2 saat!! GILE!!! tu je bleh cakap.. heh~

ok2... kali ni sebab tetibe duk menulis2 literature review RA madam, tetibe dgr lagu kau kat mp4.. ah!!!! sebab kau la aku minat laki pakai bermuda ..sebab kau aku minat laki pakai blazer kasual camni.. sebab kau la aku minat laki rambut hitam pekat!!! ah!!!!! ah!!!!! nak kau!! nak kau sekarang!!!! *mood GATAL* laki2 hensem g main jauh2... sepak nak?

*abaikan pompuan tu.. tadek kaitan n bukan aku.. heh~ kau salah tgk.. *

berdarah idung.. berdarah idung.. flooding..flooding.. kena pakai panty liner da kat idung ni.. ah..ah... *BUDUS*

i LabiU LaH!!!!!

Tetibe jugak*semua nak tibe2 kan.. dan2 la ko.. heh~*, rindu budak2 bertuah 3 org nih.. ah!!!!! nak balik sekarang lari ganti2 tanpa ganti bleh? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

 Umar Mu'az Bin Ajmain Syah  a.k.a Umar merangkap anak sedara paling gedik dalam dunia.. rasa nak penyet2, gigit2 pipi.. haish!!! asal weh ko cute sangat? menurun dr Cik Nonie ke weh? ahahahhahaahahah *er..er..abaikan ayat last.. emosi tak stabil tu.. ceh~

Budak gemuk baju merah*bukan penyokong baju merah Thaksin katanya* a.k.a Ahmad Rushdan a.k.a Amad a.k.a adik... heh!!! belajar kat skolah tahfiz buat dia terlebih matured... benci time2 call n dia bagi nasihat gaya cam bapak org!!! ahahhahhah.. yg si kakak dia tu asyik keje nak sepak org je.. ahahahhahhaha..

Budak koya muka kiut bajet amik gambar suka herot2 mulut... ah!!! tadek org nak share pasal CNBLue weh kalau anda masuk UIA Nilai.. kang saya balik umah, sape nak teman tgk Running Man lagi.. uwaaaaaaaaaaaaaa~ sape lagi Kak Ni nak suh basuh pinggan, angkat kain, g buat air ko ba, goreng kepok ko Umi n bawak Umar jalan2 bila mood malas Kak Nie mai??? sob2 

RINDU KORANG WEH!!! 
MACAM ORG GILER RINDU KORANG!!!
(T-T)

HaH!!!!!! biAr bEtuL kO!!!!

Weh2!!! asal ni weh!! alallallalalla.. jgn la dulu.. jgn la.. tanak la....jgn la ape weh??...tanak la ape weh??? ahhahahhhaha... psycho sungguh buat dirik sendirik cuak.. heh~

Tetibe cam rasa malam ni ade Lailatul Qadar ke hape.. asal tetibe ati terbukak nak terima je lamaran sesapa ni weh? alaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. tak cool la ko ni.. menci tul perasaan jiwang ni.. mintak2 la malam ni je rasa cam tu... selebihnya tu, sila sabar menanti saya abes master weh.. aaaaaaaaaaaaaa~ bosan tul emo2 ni.. benci jugak kalau tensyen buat keje n stress byk mende n rasa da overloaded ngan keje2 yg compom tidak dapat tidak kena siapkan...natijahnya, mesti pK bukan2..ahh!!!!berambus ko~ *gaya lemah lembut*

Hoi Nonie!! g sambung buat keje RA ko!! pagi ni madam nak jumpe kan? Literature review Insulation ko tak buat lagi.. sepak nak???

TO BE CONTINUED...

Wednesday, May 18, 2011

paGi yaNg pSychO~

Pagi ni da 18 hb.. minggu depan patut da antar 1st Draft.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... cebana ni.. benci Project Paper.. if i noe it was so hard in getting a degree.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... tadek words da nak describe cebana tensyen tahap petala ke 88888888 juta rasanya,, emo..emo..

Saturday, May 14, 2011

eAr + riNg = eAriNg... pAnDai~

aHah!!! korang tau kan ritu aku ade cakap earing i yg dipakai dr form 2, hilang sebelah.. i mean, dr sepasang tu, tinggal satu je.. ahahhahah... bukan salah i u.. i mean, generally la kot... bukan salah i..sumpah dia MIA tanpa disedari selama 2 ari.. er..er... tak tau macam mana nak terangkan.. adeh2.. so, nak dijadikan cerita, balik ritu baru kabbor kat Mak Bonda.. mula2 takut gak kena marah...sebab emas tulen kan, plak tu, hilang tak tau bila n kat mana.. cam sadis gile ade anak gini... hoho...tapi  nak buat cebana, da mende nak jadik...

p/s: buat sape2 yg jumpe dia.. pulangkan balik wei.. nostalgia tu.. tapi kalau korang da gadai, nak buat cebana, rezeki korang la.. hati gelap tak tau eyh..  tak baik dowh amik brg org tak mintak izin~

Ha, ni la.. lagi sebelah tak tau kat mana dah.. alih2 pakai sebelah je selama sebulan gilir2 telinga.. hahahahhaha.. cam bodoh gile rasa, tapi dr tmpt tindik tu tutup, baik usaha je apa yg mampu...so, Mommy bg subang baru balik cuti ritu.. yg ni.. cantik skit la dr dulu.. tapi cam besar skit.. tapi sape kesah kan, bukan org nampak pun sebab ko pakai tudung.. ahahhaha..




Maka, disebabkan i'm the only daughter yg dalam 6sibling pompuan yg pakai earing..Umi tak bebel banyak.. just cakap.. kalau ilangkan lagi, pasni da tadek da.. hurm.. baekklahhhh~ (^-^) makaseh Mak Bonda.. i Lap u Lah!!!!

ni nAmaNya raJiN taK bErteMpat... hEh~

Tau2... mesti nak cakap memang tadek keje kan? kan? tapi tula... ni hobi aku tika A.B.C aka Allah Bagi Cuti... lallalallallala...marah la nak marah pun.. pakai 2 3 ari je.. pastu padam la.. ngan Umi pun selalu kena sekeh pastu bebel 2 ari tak abis2.. Umi selalu kata, kalau mati time kotor camtu cebana?? ok memang senyap speechless (-_-")...

Really addicted time kali period dowh.. pastu kalau g elianto.. mesti calit semua kaler kat kuku.. contohnya camni..


ehehhehehe.. Sorry Mak Bonda.. dapat anak yg degil skit.. main2 je la.. seksok kawen org janji tak buat mende2 cenggini depan anak2.. ecceh~ kemain... so, bulan ni punya version, kita buat 2 kaler... yakni Navy Blue ngan Turqoise..so, dia jadik cam kat bawah ni...



cOoLio kan!!! kan!!! ahahhahhaha... abaikan kena bebel 2 minggu tak benti2 kalau buat camni time duk KB.. adeh2... ritu buat kaler putih pun, kemain Ba jeling... teheeeeeee~ sorry Dedi but i LebiU Lah~

p/s: ko hengat cantik ke? cube tgk yg real punya dekat2... bersepah hoi!!! ni sebab capture jauh2 nak suh nampak cun.. ahahhahhaha...

mAhaL giLer dOwh~

Owh2... excited nak cite ni.. ptg tadi aku g tukar duit kat Ampang Park (sebab kat situ je rate dia rendah) ... dr Ringgit Malaysia ke Korea Won (kali 2.87 tak silap.. kalau kat KLCC, dalam 2.92)....Ok2.. tukar rm600 br dapat 200,000 won...lebih kurang 200hengget dia la.. mahal nak mati... haish!!! cam g sana aku merempat je ni.. ah!!! nak sugadedi... nak sugadedi...*gile2*





hah, memang korang nampak sepuluh ribu banyak keping gile, tapi nilainya lebih kurang seploh hengget la kot.. so, 10hengget kali 20 keping... baru 200 beb..aaaaaaaaaaaaaaaaaa... cebana ni.. cebana ni.. mana nak cekau lagi RM2500 ni.. aaaaaaaaaaaaaaaaa....aaaaaaaaaaaaaaaaa...

p/s: makaseh mak Bonda sebab sedekah rm750... walaupun saya pinjam.. tapi lambat lagi la kot kira nak bayar kan.. alololololo... Umi comel, Umi jelita, Umi cantik... ahhahahhahha...

miDLife cRisS??? rAsa MacAm risaU aLyaNi mAkiN beRubaH...

Beberapa perbezaan yang makin lama, aku rasa makin ketara bila dilihat secara mata kasar....Alyani yang da berubah aku bagi tajuk dia... sebabnya, ia menceritakan betapa tak istiqamahnya aku ngan ape yg mak  bapak aku ajar kat umah.. heh... BERTUKAR!!!!! ( gaya Otomen)...dush2.. pukul resakse.. *okeh abaikan perangai budak kecik.. heh* ...Beza aku duk UIA ngan aku duk KB (umah).

 KaLau dUk UIA:-
Suka mandi lewat2 malam...
Suka tido lambat2...
Suka baca buku maghrib2...
*Suka buang masa tetiap masa...
Suka sangat pakai seksi2 kat bilik...
Suka plak makan jajan ngan megi...
Suka abiskan duit makan kat luar...
Suka window shopping..er..shopping jugak...
Suka dgr radio dr bukak cd org mengaji...
Suka pakai pelik2 fesyen la kunun.. ceh~

KaLau dUk uMah(kB):-
Rajin teman umi ngan ba g mesjid
Rajin mandi sebelum maghrib2...
Rajin betul tido kul 10/11 malam...
Rajin baca buku pagi2 lepas bgn tido...
*Rajin buang masa gak kalau da tak tau nak buat ape.. ahahahah
Rajin plak pakai kain batik tiap masa...
Rajin makan nasik tak sentuh megi langsung (kecuali Amad buat, try skit la :) 
Rajin tolong mak masak tak makan kat luar...
Rajin duk umah tak kuar2 window shopping pun..
Rajin dgr Umi ajar amad ngaji n join skali...
Rajin pakai baju kurung n skirt, seluar jarang2...heh~

Cebana la nak kawen kalau cenggini..ahahahhhaha.. dirik sendirik pun tak lepas nak jaga lagi... then how to ensure u reti nak jaga anak teruna org.. haish!!! besar tanggungjawab tu... tetibe cam nak kawen lewat2 lagi.. bukan 3 4 tahun dr skang.. tapi tu la.. kita hanya merancang... Allah yg atur segala... tup2 esok dapat invitation card aku kawen... aahahhahahha... mimpi la kau weh!!! blah aaaa~

p/s: adakah ia normal disebabkan midlife crisis???  alasan2... berjeda2 la kau!!!


aLhaMduLiLLah...my drEam cOme tRue parT 2... :p


Ingat tak ritu penah buat entri pasal mp4 yg rasa2 nak beli tu.. sem lepas tak silap rasanya.. ( ENTRI NI) mp4 ni ha, kan dalam entri ade 2 model..so, sebab aku kureng skit pink2 ni.. macam tak maskulin langsung.. so, buat keputusan pilih kaler merah..  just exactly like this one:-

 8GB E Series Video MP3 WALKMAN (Red)

Da beli da!!!!!!! ahahhahahhaha.. Happy tak terkata.. tapi tak beli yg 8G pun, beli yg 4G pun da cukup.. banyak2 taruk lagu, kadang2 kena gak baca quran kan? ahhahahhaha.. so, nak isi lagu2 CNBlue pun da cukup ok.. masalahnya dalam mp4 ni tadek satu pun lagu bang Nuar kesayangan.. ahahhahaha.. sebab aku hanya minat rambut n muka pure malay dia je.. ekekkekkeke.. dan2 kan.. ahahhahhaha 


Tadaaaaaaaaaaaaaaa~  sangat berguna plak2 time duk buat PP ni sebab aku jenis taleh duk sorang2 sunyi2.. kang g pk bukan2.. ahahhahha...  best berbanding mp3 lama, mp4 ni tahan 3 hari setengah tanpa ko tutup dia.. tu advantage dia  dengan hanya perlu di charge selama 3 jam je.. perghh~ tapi.. tapi ada gak drawbacks dia, mp4 ni agak sensitive sebab tersentuh skit, mesti dia akan bertindak balas dengan pantas dan tuntas.. heh, kadang2 menyusahkan pun ade.. so, kalau sape suka taruk mp4 dalam poket.. memang kim salam la.. suka dia bukak2 sendirik, bajet nak suh aku cuak ah tu.. ahahhahha...lagi satu kegunaan dia bagi aku..


 
Peneman time balik kampung.. suka engkau la weiiii!!! sangat berguna kalau duk sorang2 n jalan2 g memana sensorang!!!!

Thursday, May 12, 2011

iN a reLatiOnsHip kePhotEng!!!

Ok2.. nak dijadikan cerita... alkisah ptg tadi tensyen ngadap PP, so, buat status kat fb.. 1st status should go like this...
 Back then, I did change the status as being suggested by my studiomate- Fido into like this..

Tetibe cam.. hoi!! ramai gile g Like sebab ingat betul2 in a relationship!!! ahahhahhaha.. korang tertipu!!! yes2.. aku berjaya!! aku berjaya!!

Jap2.. tapi kan.. memang semua sokong aku da kena ade BF ke hape??? alaaaaaaaaaaaaaaa... korang ni, tak sporting ah!!! br umo 25.. bukan 52...  3 4 tahun agi br la kawen.. ape barang kawen skang weh.. masak nasik pun fail.. ekekkekeke...

p/s: kePhotEng adalah bahasa lebih lembut dr (kepala hotak engkau) aahahhahahaha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU