Monday, April 4, 2011

mEmaNg taHap mIskin tegAr pApa keDanaU.. uWaaAaaa~

KAU...

kau nak tau, skang duit cume ade 7hengget... sob2.. sedih gile... seminggu 2 ni, gastrik tu cam kawan baik je.. hari2 telan gaviscon..

minggu lepas, selasa malam 29hb tu, lepas portfolio.. tepakse message kak na suh umi masukkan duit sebab memang tadek duit.. so, malam rabu, umi kasik la dalam rm150... cam happy..esoknya rabu... Zarith ajak g beli stationary prepare untuk exam final... cek2. akunye pen pun ade sebatang je... cam, hoi!! ko gile hape, pembaris pensel segala tadek? bangang gile kan? pastu pk... takpela... g la giant ngan zarith beli brg skit2.. lagipun umi masukkan duit da... pastu siap2 nak g mandi..

cek ubat gigi.. eh?
cek shampoo... eh eh?
cek sabun mandi... eh eh eh?
cek sabun basuh kain... eh eh eh eh?
cek susu anlene... eh eh eh eh eh?
cek pad libress... eh eh eh eh eh eh?
cek tisu muka... eh eh eh eh eh eh eh?
cek deodorant dove... eh eh eh eh eh eh eh?

ok FINE~ semua nak abis serentak kan? kau tau tak aku tadek duit skang ni.. gile ko duit mak kasik buat makan nak kena beli brg2 tu... hurm.. tapi selepas memikirkannye dalam 5 saat, hurm.. takpe la.. ko makan megi la pasni.. dipendekkan cite.. beli la semua tu... tetibe cam... hoi!!! ni duduk German ke duduk Mesia??? semua2 brg rm110?? Umi kasik rm150... so, ayat matematik jadik :-

rm150-rm110=rm40

What!!!!!!!!! rm40 hengget untuk 2 minggu? da la sehari dalam 8 9 hengget... oooemmmjay!!!Dan bila Allah tu Maha mengetahui kesusahan hambanya...Puteri tepon:

Puteri: yang, i nak g UIA rini lepak bilik u.. ok?
Me: owh? ok2.. datang la...

Malam tu dia ajak g makan... tapi dengan muka sepuluh sen, (kira skang dalam tgn ade rm40.10)

Me: yang, i tadek duit ni nak makan kat luar ni...
Puteri: eh? takpela.. i blanje u la malam ni...

ALHAMDULILLAH.. ok, tu ari jumaat malam... sabtunya plak, tetibe cam malam tu pulak tiket tgk teater Lat kan...mlm tu berbekal duit 35hengget (lagi 5 hengget da kasik anip buat isi minyak coz naik keta dia g tgk teater) g IB... tgk2 malam tu taleh nak balik... emegency punya hal.. terpaksa overnight kat Murni.. abih duit 13hengget.. tu pun tempah makanan paling murah.. heh... so, ayat matematiknya :-

rm40-rm5-rm13= er..er.. rm 28
kan?? kan? ah!!! abaikan.. aku benci matematik...

Isnin tu pagi2, min call..

Min: akak, teman org kuar... jalan2 jap..
me: hah? alamak min, akak tadek duit la.. ade 20 hengget je ni.. touch N go plak tinggat 3 hengget je..
Min: takpela.. org blanje akak lunch...

ALHAMDULILLAH kali 2... bukak purse.. cek duit.. mesej2 min, tetibe cam.. demmm.. kedit abes.. ah!!!! siap2... turun bawah n beli topup rm10.. hp kena sentiase bertopup so that, kalau ko stress.. bleh call umi... kan? hahaha.... so, kuar UIA, jalan2 window shopping kat KLCC dengan semua perbelanjaan dibayar cik Min... tetibe cam... ah, touch N go... takkan nak suh min topupkan jugak kot.. beragak la weh kau.. even kawan baik sendirik pun.. jgn nak manja sangat dowh...reload jap.. so, ayat matematiknya jadik?

rm28-rm10 (topup) - rm 10( reload tNg)- rm1(tiket bas)= rm7.. kaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn? betul kan?????

hurm.. so, tu je yang ade skang... so, moral opthestori skang ni... cebana ko nak gtau mak kau ko tadek duit pasai minggu lepas baru dia kasik kau rm150? cebana??? ce cite, ce cite??

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU