Friday, April 8, 2011

maKan2 bErsaMa aHjuMma... wiiiii~

Arini mood malas gile.. patutnya kena g jumpe Madam aziah kul 11 pagi kat kaed sambil2 nak kena bagi nama untuk sape yang ade problem ngan my3snye survey tu.. tapi disebabkan malam sebelum tu tido kul 4.30 pagi siapkan keje Madam Aziah bagi.. kul 11 baru bgn... okeh.. amaran bahaya.. amaran bahaya...jgn buat bini.. jgn buat ini budak nama Nonie Alyani ni... haahhahhaha.. disebabkan tgh period, tu yang tido pun terbabas bagai kan.. bgn2, mandi, borak2 ngan roomates bilik sebelah, baca2 notes jap (jap je, selebihnya duk berangan.. teruk2)... tetibe Zarith dtg bilik..

Zarith: akak, da mandi ke? Jom, Zila ajak g Lunch korea..
Me: heh? da mandi da.. aik? nak g skang ke? boleh la..

so, tukar2 baju, turun g bilik Zila n off to Ampang point.. B4 that, singgah Library jap anto buku.. tetibe cam Ya Allah... badmood balik sebab berlaku kejadian yang tidak diingini.. tapi malas nak cite kat sini.. entri lain ah.. so, amik Min kat tangga besar menjadikan 5 budak lapar kebulur meredah jem nak g Ampang Point semata nak makan kat kedai Ahjumma... heh~ n here the result....

p/s: lain kali jgn bawak bf skali, kang dia takkan ngaku kau tu gf dia sebab makan cam org gile... pastu bleh singgah korean town beli eskrim melona lagi.. haish!!!

WELCOME TO GOMONE KOREAN RESTAURANT


Ni ahjumma ngan workers dia.. baik dan sangat soft spoken.. selalu sangat g sampai da kenal da kot.. btw, kalau g kedai dia, jgn panggil dia ahjumma weh, lom kawen lagi tu...


1. Aku punya; Dolsot Bi Bimbap

Before

After
Note: kalau korang tau, nasik ni selalu diorg makan yang dalam periuk tu? contohnya dalam cite Full house ke hape tu.. tau2? this food is my feberet okeh.. yummeih!!!

So, ni aku n Zila *tadek kaitan tetibe kan? hahahahha



2. Zila punya: Kimchi Chi Ghae
Tetibe 2 org ni nak jadik model kan.. hahaaha


3. Min Punya: Dhak Bulgogi

Note: Tuan dia tanak bergambor sebab pakai selekeh katanya.. heh... memacam la..jap2.. betuk ke ejaan tu? ah!! lantak kau la..

4. Zarith punya: Dhubbokki

ini modelnya.. LoL~


Note: ni selalunya snack diorg yang jual kat tepi2 jalan.. kalau sape2 tgk WGM yang Yong hwa makan ngan SeoHyun time 1st day diorg recording WGM... dhobbukki aka rice cake.. pedas okeh. rasa dia chewwy2 skit.. tapi best..

5. Yan punya: ah sudah.. tak hengat pe bende dia makan.. hahaha, siap lupe amik gambar lagi.. maaf.. ini bukan diskriminasi kau yan.. lupe dowh sebab semua tgh mentekedarah.. LoL~


sorry eh yan.. hoho.. lupe dowh nak snap gambar makanan ko.. semua tgh mentekedarah time ni.. ah!! maap2..kira ganti ngan letak gambar ko banyak2 la eyh? eyh?


Note: yan punya adalah soy bean paste tu.. dwaJaeng ke hape ntah.. yang kalau dalam family aouting selalu diorg masak sup ni pagi2 yg Jae Suk suka g taruk perencah megi tu.. pastu Hyori marah..hahahhahah

btw, nampak gelas air atas meja tu? air biasenya free... sedap.. rasa macam ala2 jagung terbakar camtu.. hahahhaha.. bak kata yan la.. tapi siyes kalau kiteorg lepak situ.. berjug2 jugak la abih kat kami.. hahahhahaha

Tak cukup ngan semua yang di order... konon perut besar sangat kan g tempah lagi side dish dia

1. Mandhoo aka Dumpling Korea goreng la lebih kurang




2. Pha Joen aka cam lempeng seafood.. ah.. ye kot.. hahaahah



p/s/s: eskrim tak sempat nak amik gambar sebab semua rakus makan tak hengat dunia.. lain kali la beb... heh... owh kalau sape2 nak g, kedai ahjumma ni kat level 2 tak silap, depan Popular book store dalam Ampang Point Shopping Centre.. till then, chow chin chowwwww~

4 comments:

Anonymous said...

Muslim should take note that Halal does not only mean that the food is pork free.
It should also include that the meat used in every meal (such as beef and chicken) is from a halal source. Halal source of meat basically means that the animals were slaughtered in Islamic way. Other things include whether there are any liquor used in the cooking? There are so many foreign meals nowadays that used liquor or even lard in their cooking. So Muslims should always be very careful in choosing places to eat. Don't get me wrong, I have nothing against Korean food. I am tempted to eat Korean food too but am still searching for the Halal ones. If only this restaurant is certified Halal by Jakim, Ill be storming there right at this moment. hahahah

thE^DuCheSs said...

Dear Miss/Mister @Anonymous:

Thank you so much for the concern dear you ^_^. I'll try my best to ensure the place that I'm promoting is basically licensed by Jakim Halal.

I guess it might be the sooo sensitive issue for certain people. I mean, is not that I'm not sensitive about this matter but having a family that kinda also sooo sensitive about what we eat teach me to be careful too in choosing my meal.. n of course in Islam, if u have a doubt, dun go/ dun even eat it..but still, it doesnt mean u can eat it if u knew the ingredient is not halal, right? :)

For that solution, nowadays,I do try to cook them by myself for certain cuisines like dhobbukki, kimchi jjigae, jampong n etc.


n sometimes, traveling around with difficult to find halal food, I do refer my brother who have more experience living oversea.He's the one that teach me to be okay using another mazhab in certain situation n Islam is not difficult.

Thank you again for the comment ^^ appreciate much :)

Aqilah Azmi said...

Hihi thanks for sharing ni sis hihi

thE^DuCheSs said...

Dear Sister Aqilah Azmi,

most welcome ^_^ hope u like it... sebab this is my favourite korean restaurant nak banding ngan Dubu Dubu, Oiso ke hape ntah nama dia n several korean restaurants that i've tried.n thank you for the comment :)

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU