Thursday, April 21, 2011

eNtri baLik kaMpuNg wEh!!!

Hurm... did i tell u that i was in my hometown just now???da 2 malam tido kat umah.. kat kampung... tido dalam bilik sendirik.. ko tau ape rasa dia?? heaven weh.. HEAVEN!!!!sumpah!!!

Walaupun Kelantan cam panas bahang tak ujan2 (which equal to being in Gombak) so, tadek motif nak merungut2 walaupun kat hostel ko pakai baju sehabis tak cukup kain, tapi kat umah siap kain sarung batik bagai memangayukalaubakalmakmertuatgkterussuhanakdiakawentangnigakweh... hahhahahah..

pagi semlam sampai, terkejut sebab 2 2 parent ko dtg amik, Ba drive, n umi co-pilot...selalunya, salah sorang je tg amik, kalau skali pun if i went home by flight, sah2 dua2 dtg amik, kalau naik bas, jarang la 2 2 nak amik... i thought my Baba was already in a good condition, somehow, dia gitau, pagi tu Umi bagi Ba bawak keta sebab pagi2 tadek orang n da bape bulan dia tak bawak keta... still, Alhamdullillah then

disebabkan pakcik bas bawak laju cam testing nak masuk list join McLaren kat F1, aku sampai awal pagi tu kat kb, kul 5 da sampai, sepatutnya 5.30, or 6pagi kan, tapi sebab tak bleh nak tetibe bgn g senyap2 duk sebelah driver bas btaw kat dia bawak slow2 sebab ko blom kawen lagi n tanak mati awal, berjaya la jugak, pagi tu g subuh jemaah kat Masjid ngan ayahanda n mak bonda serta Kakanda sorang... tetibe cam rasa 2 beradik je kat umah cam hui!!! exclusivenye weh!!! (jakun sebab selalu kat umah ramai org.. hahahhaha) end up, aku paksa adik aku Jannah g btaw umi cakap aku nak makn roti canai kat luar ngan umi ngan Ba.. hahahahaha...

elok je nak kuar kul 7 tu, ba cakap dia tak larat, so, kiteorg 3 org kuar g beli nasik.. NASIK KERABU okeh.. peberet aku weh... bersama beberapa lagi makanan pagi yang fullamak aih!!! sate+nasikkapit+sambal+pulutpagi+nasiklemak+nasikbelauk+kueh2kelantan+air teh beng n teh o beng...makan sambil borak2 kat meja dalam sejam setengah sambil bergelak ketawa ngan ayahanda...lagi skali, perasaan HEAVEN tu buat ko senyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm memanjang owhh..owhh.. best2!!!

After that, ajak adik aku tgk Running Man, mandi, tang tunggu nak g masak ngan Umi tu, bleh plak kau si mata rabun!!! gatal g tido bgn2 da kul 4... haram jadah kuang ajaq tul... terlepas peluang nak berbakti kepada org tua demi melahirkan seorg anak mithali... mak kau masak sorang, adik kau tgk Running Man, ayah kau tgk tv sorang2 tadek org picit2 kaki!!!! bodohnye ngantuk!! tido lagi. tido lagi.. arghhhh!!! tensyen!! disebabkan rasa berslah yg menggunung, mak kau ajak g solat maghrib kat masjid kul 7 tu, terus cakap Yesh sebab nak hilangkan rasa besalah weh..tetibe cam aritu, dapat pahala berlipat ganda sebab rajin g masjid.. tetibe cam rase.. perghhh.. camni rasanya jadik anak tok imam... hahahhahahha...er..er... maaf2, sedikit kurang sopan disitu.. tapi papehal pun, entri ni just nak cakap...

BALIK KAMPUNG ADALAH MENDE YANG PALING SONOK ATAS DUNIA NI BAGI AKU SELEPAS TANG MAKAN DURIAN N MINUM SIRAP SERTA DRIVE MINI COOPER MERAH.. sekian...

p/s: sejak bila plak ko penah drive mini weh? aihh!!! masalah tul kalau kuat berangan ni... aihhh!! aihhhh!!


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU