Friday, March 4, 2011

gAyat??? hUrm... g buNgeE jUmpiNg skAraNg!!!

Orang kata, kalau ko takut akan sesuata.. berdepanla dgn takut tu… nescaya takut tu InsyaAllah akan hilang..

Okeh.. contohnya macam kecik2, ko takut ade antu bawah katil ko, atau ko takut ade monster duk dalam almari ko sampai ko bleh termimpi2…tapi sampai satu tahap.. ko macam geram.. ape bende yang ko takut sangat kat depa2 semua tu.. padahal tu semua imiginasi… kan? So, ko lari laju2, ko bukak pintu almari ko … dan.. tadaaaaaaaaaaaaa~ tadek pun monster… pastu ko turun katil laju2 ko angkat selak cadar katil ko n ko duduk meniarap intai bawah katil ade ape.. dan lagi skali… tadaaaaaaaaaaa~ tadek pape jugak…. Incase ko jumpe hantu duk tersengih2 bawah tu.. u should know better who scared of who… petuanye senang je? Ko tgk muka antu tu… ko tgk muka ko… ko pegang cermin kat depan2 korang.. ko tgk.. muka sape lagi PUCAT… haaaaaaaa~ muka antu tu kan? Maknanya, bukan ko yang takut kat dia sebenarnya… tapi dia yang takut kat ko… betul tak? Betul tak?

Jadi, moral kat sini… kalau ko tu da gayat.. ( walaupun time kecik2 ko la juara panjat pokok mangga tepi umah sebab umi suh coz Baba nak makan sambal pauh…heh~ sementelah, farhan skolah asrama, ko je yang available kat umah… Umi kau confident plak suh anak pompuan dia walaupun ade ketika farhan ade tapi dia ade nyakit gayat…LoL~)cube ko g bungee jumping.. biarla ko muntah hijau ke, menangis air mata darah ke tanak terjun.. but, once u start jumping… the fear factor will automatically disappear.. heh~ berani g try la!!! hhahahhahha

p/s: Kalau ko gayat.. baik ko g bungee jumping kat sunway skang!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU