Thursday, February 10, 2011

duLu..... aKu bAik... bAik saNgat... pErcayaLah.... suMpah Ni.. tAk tipU~

tetibe cam teringat kat Ustazah Nik Eleenee Zureena... merangkap ustazah bahasa Arab time kat maahad mase form 3 kelas 3-8... maaf ustazah, sebab dalam kelas selalu tido, tak penah lulus ujian bulanan bahasa arab *ayik2 dapat D je.. aku pun naik heran* n kalau buat latihan kat dalam kelas, suka nyanyi lagu michael learns to rock *u took my heart away* kuat2...jugak sebab saya sorang kelas kita selalu cam dipandang hina... kehkehkeh...

p/s: nasib baik PMR paper Bahasa Arab Komunikasi dapat B... gile tak caya ko!!! mesti restu Ustazah... makaseh ustazah~ I LAP U LAH!!!!!

eh, teringat jugak kat Cikgu Azhari, merangkap cikgu Sains a.k.a guru kelas 3-8.. sorry cikgu tak sempat mintak maaf before paper sains dan menyebabkan tak dapat A paper tu... sebabnya kes g ngumpat cikgu dalam kelas, pastu macam sedikit anak murid derhaka suka main panggil2 nama cikgu kuat2 cam hagham... hikhikhik... saya tak bape bersalah sebenarnya.. diorg yang suruh... da diorg panggil cikgu pelan2, cikgu tak dgr n tak jawab... so, saya cube la testing suara soprano saya.. mano nak tau kan, tetibe picing lari .... hahhahahhahhaha... ah!!! lawak2 bila tgk ingat balik muka terkejut cikgu..

p/s: ampun cikgu.. betul ni... tiap kali kita jumpe kat area2 umah * sebab cikgu jiran saya* mesti saya cam malu sebab cikgu ingat nama saya. heh~

Cikgu Nafisah... cikgu Fizik.. owh cikgu.. u know how much i hate the subject.. dalam kelas, dalam lab, mesti asyik makan je.. mulut mengunyah je... sampai cikgu perli2 pun, macam send the message di angin lalu je... kan2?? tapi sekali kena cepuk kepala bila cikgu tanya, ade soklan? n aku beria angkat tgn n tny ngan confident * masa tu tgh blajar pasal kelajuan pebende ntah, tadek makna aku nak ingat balik* nape kipas dia shape bulat? bukan 4 segi? i mean, kipas tu, bila dia pusing, dia akan membuat satu bulatan, bulan berpusing ikut shape 4 segi tepat ke, empat segi sama ke... da tetibe.. Kuk!!! amikkosebijikpadanmukacikgucepuksebabtanyasoklanbodoh

p/s: tapi siyes, sampai skang saya tak paham nape cikgu cepuk saya... hurm.. heran.. nape eyh?dan still tak percaya nape fizik saya bleh dapat C5... saya ingat da fail da kot... haaaa~ mesti cikgu tolong eyh?

ha, ni memang klakar... cikgu rahiah, merangkap cikgu Kimia masa form 5. 5 sc 5....kelas terchenta...waktu pagi kot subjek cikgu.... lepas subject cikgu, waktu rehat... semua orang pay attention bila cikgu suh bukak buku teks kimia... aku pun... memang muka budakpintar habes... 100% pay attention punya face... aku tgk cikgu... khusyuk dia ngajar kat depan sambil kat tgn pegang buku teks tu.. aku pun, hurm... lapa ah~ guna teknik cun baekkk punya, angkat buku teks, letak bagi berdiri... jenguk cikgu jap... ok, still kat depan.. seluk tangan bawah laci meja, tarik bungkusan nasik kerabu... lapa okeh... bukak , elok je da lepas 2 3 mulut tetibe...Buk!!!! ahhhhh!!! aku jerit.... mak kau sakit gile belakang rasa berpinau mau patah tuling belikat dowh... baru nak menyumpah2, pandang sisi.. aik? cikgu... *sambil sengih kerang busuk* asal cikgu kat sini.. tadi kan kat depan? aci plak tanya soklan kan?.. bodoh2... cemana ko bleh syok g feeling makan nasik kerabu selepas 2 3 kali suapan sampai lupe nak cover2 check posisi cikgu kat mana... demmmm.... bad planning... bad planning...

p/s: saya sayang cikgu... tu je bleh cakap.. patut la kimia saya dapat B4 je.. sob2... satu gred je lagi nak dapat A2..sob2....

Ustaz Harun... owh, ustaz memang tebaekkk... da la dalam kelas ngajar tafsir saya selalu kena berdiri sebab lupe nak ngapal, plak tu siap kena ketuk kuku ngan pembaris bila time period sebab lupe potong kuku.. bertambah sadis bila Ustaz rotan saya 14 kali atas 2 belah belakang tangan saya sebab tertangkap masa ponteng skolah konon2 ngidam nak makan eskrim sundae McD... owh... 2 minggu kot taleh menulis ustaz... memang saya ingat ustaz sampai mati... * bukan ayat nak balas dendam...harap maklum*

p/s: time tu saya ingat denda ponteng skolah kena kutip sampah n kait buah celagi je ustaz.. mana tau aritu ustaz bad mood g bawak rotan kan... tau la Cikgu Disiplin kan... sian kat saya.. ceh~

Ustaz Ahmad ni, cute orangnya... tapi.. heh kau.. strict nak mati.. kalau dia tanya hadith2, aku taleh jawab, mesti kena duk bersila atas meja n gaya2 orang nak buat tahlil... ok ustaz, anda tau saya duduk di tepi tingkap di mana laluan cikgu2, ustaz2 dan ustazah2 nak g cafe kan... perlu la nak denda time diorang tgh ramai lalu lalang kan? time tu jugak2 junior2 rehat dulu... sampai ati ustaz.. ah!!!! kecik ati saya...

p/s: nasib baik ustaz cute pastu kenal ayah saya.... kalau tak, da lame saya .. ai..ai...

Cikgu Khazimi... cikgu paling kamcheng... hubby dia Dato' okeh... baju kurung dia g skolah ari2 kain cotton yang mahal2 okeh... tiap2 ari saya menitik air liur tgk baju2 cikgu.. cikgu tau tak? nape mesti cikgu yang ngajar Biologi pakai lawa2... bukan biasenya nerd ke kalau orang yang blajar bio2 ni? kan? asal cikgu cam bergaya feminin semacam? tetibe cam.. owh lupe... cikgu Datin... maaf... paling taleh lupe tang belah katak.. bodoh ko katak tak pasal2 hilang macho aku terjerit2 bila nak belah ko da siap taruk kloroform bagai tetibe ko bleh bangun balik.. aku nak jahit perut ko la .... dasar menatang tak tau diuntung... kan da mati katak ko jatuh dr atas meja lab tu ke bawah.. sape suh tanak buat2 pengsan.. aku saja taruk kloroform skit2 takut ko mabuk laut kang, tang bangun2 kang.. skali... haaaaaaaa~ aku tak bersalah okeh..

p/s: cikgu la orang paling banyak belanja saya makan... hahahhaha.. dan sampai skarang saya bercita2 nak jadik datin jugak.. kehkehkeh

Cikgu Hariza.. owh.. garang okeh.. ngajar plak add math... memang sorry naik lori la... aku ok je ngan cikgu... tapi aku tak ok ngan subject yang cikgu ajar.. dalam kelas mesti cikgu jerit kuat2... yang kat belakang tu, dr tadi saya tgk mengunyah je mulut... tanak share ke? ha, amik ko!! sape suh makan time kelas dia... *dalam ati* tapi aku ngantuk la ngek.. ko tau tak ngantuk tu ubat dia tido... dr ngelak nak tido dalam kelas dia dan dia yang garang, baik saya makan... betul tak? bernas tak idea ni? kan2? kalau tersengguk2, mesti dia kata: Alyani, saya tgk kamu ape yang saya ajar paham je semua.. asyik angguk2 dr tadi.. saya tak abih terangkan pun lagi... demmm.. kantoi~

p/s: Nasib baik Cikgu kawan baik Umi saya... tadek la rasa takut mana... lalallalalla

alamak, thesis lom siap... salah tempat duk menaip ni.. lain kali la saya sambung...bye~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU