Tuesday, February 8, 2011

dEfiNiteLy… yeS.. i dO…

Owh.. owh… hari ni baru g cps aka center for post graduates untuk beli borang nak sambung buat master… ye saya… tetibe cam kagum ngan diri sendirik gigih nak sambung blajar lagi… hahhahhahahah.. bukan riak tau.. tapi memang da bercita2 masa masuk matrik uia lagi nak sambung master terus…and kalau rezeki ade lagi, nak sambung phd skali...amin~

So, min teman, jalan2… return buku kat lib then straight away g cps amik borang… then tang jalan balik hostel tu.. tetibe cam terpikir.. weh, skang da 25 tahun…tetibe cam sedar da tua… walaupun bukan masuk category tua Bangka… tapi tua la kan kalau da umo 25 tu… hahhahhaha… tapi bak kata my sister in law.. takpe umur tua, janji jiwa muda.. hahhahhahaha.. kan2?

So, turutan pade pemikiran umor, tetibe di kala matahari panas terik memancar, aku macam, weh kau.. gile umo da 25, sambung master 2 tahun jadik 28.. hoi!!! Ko nak kawen bila dowh… nak ade anak umo bape? Mana janji nak beranak kembar segala, nak kawen ngan laki name Lutfi bagai, dan angan2 bangan tak abih2 nak hantaran dalam 40 ribu cash… 32K, kena make sure cik abang bayar hutang PTPTN terus, baki tu baru aku yang punya+geran tanah n umah, serta tidak terkecuali mini cooper sebijik… second hand pun jalan~ okeh... macam scary kan, tapi takpe.. dream can become a reality.. (T-T) maaf macam sedikit mata duitan dan materialistik..(tapi bak kata Ustaz aku kat skolah dulu- bukan materialistik tapi boleh idup ke makan cinta sejati???... Ustaz ajar tau, bukan aku saje2 nak ikut, tapi wajib tgk la keadaan zaman sekarang kan.. kena pikir panjang kan? kan? ... aku tak salah tau, siyes ni.. *sigh*)

Pastu macam.. nonie~ sape nak kat ko sebenarnya? Skit punya demand cam ko tu cantik sangat kan bajetmukacamangelinajolieactresshollywoodalayangkawennganbradpittala2hinduspunyaweddingstyletu… pastu macam.. owh… *sigh*

Berangan memang tak hengat… bajet bleh la kan jumpe bakal suami kaya cam nakhoda kapal camtu zaman2 skang ni kan? Heh~ kim salam beb… compom sampai tua ko tak kawen2… compom andartu weh.. compom!!! 100%!!! Titik

So, nak dijadikan cerita, tetibe otak cam generate real idea punya… apa kata start umo 29 tahun, kena start gigih berusaha carik bakal suami…(Nampak tak word, bakal suami tu?? Maksudnya, couple ke tunang ke hape, belakang kira… yang kira, aci jumpe, ko berkenan, aku suka… ko g jumpe mak bapak aku skang.. ko g masuk merisik… sebulan 2 pastu, ko memang kena amik aku buat bini abaikan ayat gangster tersebut.… BOLEHKAN?*gayalemahlembuttahappetalakebapentahtalehnakcakapdasebablembutsangat*)

Ok, umo 29, memang kena set dalam kepala otak, WAJIB kawen, taleh sunat2 muaakad ke, hape ke, even fardhu ain pun tak.. memang WAJIB… make sure umo 29 tu, jari ko ade cincin dan kuku2 berinai merah… okeh? But then skang ni… baru 25 kot~ kita ENJOY~

p/s: ko tak rasa entri ni macam ayat tergantung ke? hah? kan? *monolog dalaman nonie*

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU