Monday, November 8, 2010

~girL's dAy oUtiNg~

Perancangannya da lame... cume masa nak kumpul ramai2 tu payah.. kalau weekend, biasenya nad n naw2 n aku balik umah.. tinggal min n mus je kat uia.. plak tu sepatutnya kami berenam... including akey... unfortunately, dia ade hal kena g Terengganu untuk engagement day abg dia.. so, kami terpaksa teruskan rancangan yang da dirancang... awalnya akan ke beberapa tempat yakni 1)Zoo Negara, 2) Bird Park, 3) Butterfly Park, 4) Tugu Negara, 5) Istana Negara, 6) Muzium Negara dan 7) Istana Budaya..... tapi kalau tgk checklist pun, mesti korang kata kelakarkan g tempat2 camtu.. kehkehkeh.. saje je sebab mostly ke sana coz nak having photoshot.. selebihnya tu sebab nak spend masa ngan geng2.... payah nak kuar ramai2 camni sebab kadang2 diorg kuar ngan boyfren masing2.. yang single kuar sama single.. so, that day.. semua orang jadik single, baik yang da ade couple... maupun yang sah2 single tu.. compom2 la single kuasa 2 jadiknya.. hahhahha...really having fun n great time walaupun tak cukup korum kan?

1st stop= KL Birp Park.. gile ko kuar dr uia kul 8.45 pagi breakfast kat Montel dan terus g Lake Garden...tak ke pagi benor weekend tu? hahhahahha.. biasenya membuta sampai kul 10... baru la pasang niat nak kuar ke hape.. LoL~.. by the by....siyes aku suka burung2.. plak2 parrot.. rasa nak amik je sekor buat balik..yang lain2 tu rasa nak lastik je la.. da lama tak lepas gian lastik burung ni.. hahahhaha.. bapak jahat tul perangai...


Heart this pic...

hurm... masa nak photoshot this pic, kiteorg ingat bleh sekor sorang je.. tgk2, aci bird keeper tu letak banyak gile dowh... berbaloi la bayar rm30 untuk sekeping gambar kan.. fees 20hengget pun rasa fun je sebab happy gile... see that Helang??? mula2 duk kedip2 tgk kita.. cuak pun ade takut2 dia cakar ke hape kan.. dekat ngan muka kot.. tapi nasib baik la Baik Budaknya.. hahahhahahha.. tapi siyes parrot tu nakal.. jeling2 buat2 nak gigit.. pastu kedip2 mata.. haish!!! sumpah rasa nak cepuk sebab buat org cuak..2 be honest.. kiteorg statik je masa mula2 abg2 tu letak sekor2.. tapi pastu rasa cam tanak bangun plak dr kusi tu.. kehkehkeh.. burung paling nakal kat tgn Mus... parrot biru tu namanya Bony... hahhaha.. tapi semua pandai posing, siap diorg punya keeper kata smile~ semua pandang camera... haish!! gediknye burung2...


Then, tetibe min kata nak g Planetarium..supposely after Bird park, kami nak g Butterfly Park.. so, da alang2 tempat dekat2, kiteorg pun g la Planetarium dulu...amik2 gambar.. join dalam space jap ade tayangan.. then blah.. tapi sumpah sape yang penah jatuh longkang ke, kaki terseliuh ke, kaki pendek tak leh nak naik tangga ke.. jangan datang sini.. hahhahahhah.. tangga dari parking ke dewan pameran..... haish!!!! cam hareeemmmm~


Luv this pic...


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU