Monday, November 15, 2010

4 hAri LepAs~

Exam PIA cam haghammm.... bodohpadanmukasapasuhtakbacabukukandatalehjawabsoklankbkktusapesuhjarangbacaarticlesegala... ha, amik ko!!!abih exam tgk jam.. 5.30 .. owh ade meeting Hong Kong, g sat.. bayar2 apa yang patut..balik bilik, kemas2 barang, mandi , solat n tgk jam lagi.. da nak dekat kul 8.30 malam.. hurm~

Tarikh: 10 November 2010
Pukul: 8.30mlm
Tempat: Stesen Bas UIA no 5.. kot~
Motif: nak balik Bangi la...esok nak balik Kb da..sape suh gedik g beli tiket kul 7.35pagi.. bongok!

pandang kiri kanan, kiri kanan.. mana bas 231 ni.. lambat la pulak.. ni hangin ni.. ah~ amik cab la.. * sambil lambai2 tgn* dengan muka confident habes~

AY: pakcik, terminal gombak boleh?

Pakcik Teksi Scary(PTS): hurm....*ok pakcik ni scary*

pandang ke bus stop... usha sister 2 org...

AY: sis, korang nak g terminal ke? jom la skali ...

Sists 2 org: owh.. boleh gak...

sampai Terminal.. pandang tambang.. kuarkan duit..kuar cab, amik beg kat bonet, tetibe sister 2 org tu tanya...

Sis: er, bape ye kena share tambang tadi?

AY: eh, takpe2.. niat memang saya nak bayar pun sebab TAKUT naik cab sorang2 malam2...

Sis: Hah??? takpe ke?

AY: a'ah.. takpe2... saya bayar .. saya bayar.. *senyum2 sebab kantoi g btaw dia takut naik cab sorang2*

Sis: owh, makaseh ye.. makaseh...

AY: no worries la.. memang da niat tadi.. sebab tu ajak time kat bus stop tadi.. heeeee*sengih kerang busuk*

* dalam ati..yang ko g bongok gtaw sebab sebenarnya takut naik teksi malam2 sensorang tu pesal? kan da jatuh air muka bila budak tu senyum2 dan tahan gelak....*

p/s: Duit boleh carik, keselamatan diri??? haa!!! kena pandai jaga... moral of the story: Biar abes duit, asalkan safety terjaga.. okeh?

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU