Friday, October 8, 2010

oKeh.. iMan tAk cUkup kUat nAk taHan gOdaaN ni.. aaaaaaaaaaa~

I was falling in love with body shop when in the 1st year semester 1 entering gombak campus of IIUM.. b4 this, i was the lover of Johnson n Johnson's products (in CENFOS PJ)..n just 2day, they send me the message of this:


aku da macam.. aaaaaaaaaaaaa... bodoh2.. tadek duit tau tak sekarang ni.. aaaaaaaa~

i'm not the person who wears make up except for my eyeliner (celak) n maskara...but i'm definitely a person who love buying toiletries especially from body shop brand.

n u noe what? when person personally ask me..
Kak Nonie, mandi lama2 dalam bilik air , akak buat ape?
my answer will be...
akak mandi la.. asal?
then, they just look at me weirdly.. here, let me share u my secret y did i take a long time for a bath...

tadaaaaaaaa...

senang cite, kalau ko mandi ikut step guna semua bende alah kat atas ni .. then for sure ur bathing time reach towards 4ominutes-1 hour n a half.. LoL~ siyes dowhh!!!! n that what i'm doing when i'm taking my bath.. start ngan gosok gigi, pakai syampoo, pakai conditioner, pakai body polish(scrub yang everyday punya), pakai shower foam, pakai sabun bar tu, then finish!!! pastu la baru pakai body butter n in towel for around 1 n 2 hours before pakai baju.. LoL~.. sebab tu kat umah selalu kena marah kat umi sebab suka sangat pakai towel je walaupun abg2 n adik2 laki ade kat umah.. adeh.. maaf mak bonda.. habit da kot dari dulu.. suka bau body butter n sabun mandi sendirik.. hahahhaahhahhahhaah

my favorite flavour is Passion fruit...sumpah bau wangi nak mati..sumpah ni... tapi selalunya payah nak ade yang full set perisa ni.. sebab tu kalau ade offer yang strawberry flavour, i will buy that one.. almost 4 tahun guna body shop ni... tak penah pakai yang lain selain dr 2 perisa ni... hahahhaha.. that's my problem, kalau da berkenan n suka sangat.. yang tu la sampai sudah.. setia la konon kan? hahahhahahha... kalau passion fruit, dia tadek body polish.. the differences between body polish n body scrub... body polish ni bleh pakai hari2 yang mana body scrub hanya 2 kali seminggu.. so, kalau weekend tu, mandi dia lagi lama dr weekdays la.. kihkihkih.. so, it is not that i love being in the restroom.. but it is because, FYI,they kEEP me there...as far as I concern, i do love main air.. LoL~

Strawberry Lip Balm
Lagi?haaaaa.... i wear this balm since i was in matriculation of UIA (a.k.a CENFOS) ... to be honest.. sampai skang tak abih2 lagi... LoL~ gilek ah... tak tau da nak makan ke, nak buat ape lagi..hahhahahahha



Dan Lagi???ha, ini losyen tangan.. i was supporting the brand in helping children n women abuse n the price of rm39.90 of the stuff , rm30.00 will be donated to any society that helping them... membeli, sambil menderma.. takpe mahal skit asal niat kita ikhlas nak tolong orang .. kan?

Apart from that, i like to collect this miniature if shower foam that packing for a traveler. hehe.. 5 flavor below, in my closet n some of them already being used.





p/s: tetibe teringat kat Umi time mula2 balik cuti nak praktikal tu.. dia masuk toilet bilik aku , kuar2 je, dia kata: subhanallah.. patut la mandi berjam2 , pakai ape tu nonie... semua duit umi kasik abih beli benda tu je ke? hahahhahahhahahhahhaha... kehkehkeh... aigooo~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU