Friday, October 8, 2010

mOga haRi iNi ...Lebih baiK dAri sEmaLam~

Hurm.. hari ni 8oct 2010... genap umo aku 24 thn, 9 bulan dan 5 hari.. tak tau nape bgn2 pagi ni nak solat subuh tadi, tetibe cam dalam kepala otak terlintas..

"tak baik dowh anak dara tido sampai tgh hari..."

Hahhahahhahha.. bongok gile kan? padahal kalau kat umah.. kemain berperang ngan umi n ba segala bagai sebab kul 10 tak bgn2 lagi.. haish!!! buruk perangai tul.. adakah mungkin faktor da nak dekat bulan januari and da nak dekat ke umo 25... pikiran jadik a little bit matured org kata.. hahhahahhahahhaa.. sengal2..

Tapi mungkin jugak kesedaran sivik tu datang tanpa perlu dibebel oleh mak bonda dan ayahanda terchenta.. kan2? but to be honest... rasanya macam nak bentikan masa time umo 21. tu je,... time tak payah nak pk masalah banyak2... tak payah nak amik kisah pasal sape2.. tapi tu la.. life must go on.. tak kira macam mana perangai budak2 yang kau cuba tonjolkan.. bila part kena serius dalam hidup.. sikap ngade2 n gedik2 tu terpaksa tolak tepi dan berpikiran jauh kehadapan..

Dan bila dipk2 balik.. susahnya hidup sebagai org dewasa ni.. ni blom lagi masuk bab mak suh kawen, da dapat anak, tadek keje ke hape kan... hurm... bila mengeluh tu, skang macam da jadik habit.. payah kan nak tukar.. MOga ari ini lebih baik dr ari semalam, dan keluhan tu bertukar pade syukur ke hadrat Allah yang memberikan hidup yang penuh cubaan.. bukankah tanda sayang Dia pada hambaNya adalah melalui dugaan kesenangan dan kesusahan?? ?kan2?

So, just be patient n tak mo terlalu pkkan masalah yang lepas2.. insyaAllah...be coOl nOnie n cHiLL!!!! oyeahhhhhhh~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU