Saturday, October 30, 2010

ok.. raNdOm ...

rm250= sehari je? habisla... parah2.... matila kalau seksok pun macam ni.. ingat tu rm 2. 50 ke bang?? sumpah ko gile Nonie..

Thursday, October 28, 2010

kEciK aTi La saNgaT... hEh~

tak terluah apa yang nak diluah...

ngan assignment bertimbun, final exam bertalu2, kuiz cam hagham, masalah bertimpa2...

maaf, tak dapat nak penuhi segala permintaan.... sementelah disebabkan pergaduhan tu, jadik payah nak berhubung.... tapi satu je...


BOLEH TAK JGN SUSAHKAN MEREKA??? saya kesian... dan rasa cam penat dah menangis2... sampai orang cop saya ni melankolik segala bagai... tapi awak tau nape?? sebab awak, sebab dia, sebab mereka... HATI SAYA JADIK SANGAT FRAGILE dan RAPUH... tapi yang saya tau.. ade awak kisah??? takkan??? saya tau, sebab kita lahir je bulan lain, tapi tahun sama...

Saturday, October 23, 2010

hUrm....*siGh* (T-T)

Hurm... hardly to tell the reason...








pMs...titLe taDEk kaiTan pUn.. hEh.. aKu peDuLik haPe...

PMS... i hate it when my head was stuck with my unfinished assignment of Transportation Planning and final paper which i didn't read any of the notes yet.. pastu tetibe period pain datang serang teruk gile2.. sakit, da telan ubat sebab tak sanggup nak berguling2 atas lantai or atas katil ngan kaki ke atas, pale kat bawah..siyes rasa nak terjun bgnn je.. nasib baik iman tu kuat lagi bila ingat, setiap penyakit adalah penghapus dosa...

tetibe teringat cite ni - PERSONAL TASTE- part Lee Min Ho tolong reducekan Gae Innye period pain... boleh tak nak laki camtu.. ahhhhh!!! sakit gile!!!


ok nak LMH jugak.. aaaaaaaaaaaaaaa!!!

nak dia ni boleh tak? tgk rambut pun da bedarah idung ni.. haish!!! aigoooo~


p/s: cam hilang jap sakit sebab tgk dia... parah2... astaqfirullahalazim... nauzubillah.. kembali ke pangkal jalan please NOOR ALYANI YAACOB.. kembali2.. kembalilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh~

bOdoh bEtuL...

Benci perasaan kalau nak dekat2 exam.. exam tu best.. tapi mesti datang habit kalau tensyen and overload pressure, bleh g tgk cite2 korea, baca novel 2 3 bijik sampai kul 6 pagi... kan elok kalau transfer masa tu siapkan esemen ke hape, baca buku segala bagai...tapi.....hurm....

ayat tanya: bodoh kan???

ayat penyata: sangat!!!!!

Monday, October 18, 2010

sAraNghaE~

18 Oct.. owh, it's my dear foolish brother's birthday... Selamat Hari Lahir Sih.. moga perangai makin elok n stop arguing with me n try to be matured... asyik buli aku je... menci tul... kenangan sem lepas yang nangis cam org mati laki sungguh kukuh terpahat kat pale otak gara2 gaduh ngan mung.. sapa Umi naik heran.. LoL~ again, Happy Tua Day... Moga Panjang Umo dan dimurahkan Rezeki....

Friday, October 8, 2010

oKeh.. iMan tAk cUkup kUat nAk taHan gOdaaN ni.. aaaaaaaaaaa~

I was falling in love with body shop when in the 1st year semester 1 entering gombak campus of IIUM.. b4 this, i was the lover of Johnson n Johnson's products (in CENFOS PJ)..n just 2day, they send me the message of this:


aku da macam.. aaaaaaaaaaaaa... bodoh2.. tadek duit tau tak sekarang ni.. aaaaaaaa~

i'm not the person who wears make up except for my eyeliner (celak) n maskara...but i'm definitely a person who love buying toiletries especially from body shop brand.

n u noe what? when person personally ask me..
Kak Nonie, mandi lama2 dalam bilik air , akak buat ape?
my answer will be...
akak mandi la.. asal?
then, they just look at me weirdly.. here, let me share u my secret y did i take a long time for a bath...

tadaaaaaaaa...

senang cite, kalau ko mandi ikut step guna semua bende alah kat atas ni .. then for sure ur bathing time reach towards 4ominutes-1 hour n a half.. LoL~ siyes dowhh!!!! n that what i'm doing when i'm taking my bath.. start ngan gosok gigi, pakai syampoo, pakai conditioner, pakai body polish(scrub yang everyday punya), pakai shower foam, pakai sabun bar tu, then finish!!! pastu la baru pakai body butter n in towel for around 1 n 2 hours before pakai baju.. LoL~.. sebab tu kat umah selalu kena marah kat umi sebab suka sangat pakai towel je walaupun abg2 n adik2 laki ade kat umah.. adeh.. maaf mak bonda.. habit da kot dari dulu.. suka bau body butter n sabun mandi sendirik.. hahahhaahhahhahhaah

my favorite flavour is Passion fruit...sumpah bau wangi nak mati..sumpah ni... tapi selalunya payah nak ade yang full set perisa ni.. sebab tu kalau ade offer yang strawberry flavour, i will buy that one.. almost 4 tahun guna body shop ni... tak penah pakai yang lain selain dr 2 perisa ni... hahahhaha.. that's my problem, kalau da berkenan n suka sangat.. yang tu la sampai sudah.. setia la konon kan? hahahhahahha... kalau passion fruit, dia tadek body polish.. the differences between body polish n body scrub... body polish ni bleh pakai hari2 yang mana body scrub hanya 2 kali seminggu.. so, kalau weekend tu, mandi dia lagi lama dr weekdays la.. kihkihkih.. so, it is not that i love being in the restroom.. but it is because, FYI,they kEEP me there...as far as I concern, i do love main air.. LoL~

Strawberry Lip Balm
Lagi?haaaaa.... i wear this balm since i was in matriculation of UIA (a.k.a CENFOS) ... to be honest.. sampai skang tak abih2 lagi... LoL~ gilek ah... tak tau da nak makan ke, nak buat ape lagi..hahhahahahha



Dan Lagi???ha, ini losyen tangan.. i was supporting the brand in helping children n women abuse n the price of rm39.90 of the stuff , rm30.00 will be donated to any society that helping them... membeli, sambil menderma.. takpe mahal skit asal niat kita ikhlas nak tolong orang .. kan?

Apart from that, i like to collect this miniature if shower foam that packing for a traveler. hehe.. 5 flavor below, in my closet n some of them already being used.





p/s: tetibe teringat kat Umi time mula2 balik cuti nak praktikal tu.. dia masuk toilet bilik aku , kuar2 je, dia kata: subhanallah.. patut la mandi berjam2 , pakai ape tu nonie... semua duit umi kasik abih beli benda tu je ke? hahahhahahhahahhahhaha... kehkehkeh... aigooo~

mOga haRi iNi ...Lebih baiK dAri sEmaLam~

Hurm.. hari ni 8oct 2010... genap umo aku 24 thn, 9 bulan dan 5 hari.. tak tau nape bgn2 pagi ni nak solat subuh tadi, tetibe cam dalam kepala otak terlintas..

"tak baik dowh anak dara tido sampai tgh hari..."

Hahhahahhahha.. bongok gile kan? padahal kalau kat umah.. kemain berperang ngan umi n ba segala bagai sebab kul 10 tak bgn2 lagi.. haish!!! buruk perangai tul.. adakah mungkin faktor da nak dekat bulan januari and da nak dekat ke umo 25... pikiran jadik a little bit matured org kata.. hahhahahhahahhaa.. sengal2..

Tapi mungkin jugak kesedaran sivik tu datang tanpa perlu dibebel oleh mak bonda dan ayahanda terchenta.. kan2? but to be honest... rasanya macam nak bentikan masa time umo 21. tu je,... time tak payah nak pk masalah banyak2... tak payah nak amik kisah pasal sape2.. tapi tu la.. life must go on.. tak kira macam mana perangai budak2 yang kau cuba tonjolkan.. bila part kena serius dalam hidup.. sikap ngade2 n gedik2 tu terpaksa tolak tepi dan berpikiran jauh kehadapan..

Dan bila dipk2 balik.. susahnya hidup sebagai org dewasa ni.. ni blom lagi masuk bab mak suh kawen, da dapat anak, tadek keje ke hape kan... hurm... bila mengeluh tu, skang macam da jadik habit.. payah kan nak tukar.. MOga ari ini lebih baik dr ari semalam, dan keluhan tu bertukar pade syukur ke hadrat Allah yang memberikan hidup yang penuh cubaan.. bukankah tanda sayang Dia pada hambaNya adalah melalui dugaan kesenangan dan kesusahan?? ?kan2?

So, just be patient n tak mo terlalu pkkan masalah yang lepas2.. insyaAllah...be coOl nOnie n cHiLL!!!! oyeahhhhhhh~

k. A. w. a. N~

Terima kasih...
Arigatogozaimas...
Kamsamida...
Xie xie ni...
Thank you....
Syukran...

Hanya tu yang mampu aku lafazkan.. Thank u for lending me your ears to all my problems....at least, ringan skit kepala otak ni duk tanggung.. sumpah!!! makasih banyak2 weh... even though u just dun say anything.. it did help me a lots.. Terima Kasih buat kau yang berstatus KAWAN...kerana memekakkan telinga dengar suara aku yang kejap tenggelam, kejap timbul, kejap happy dan kejap sedih, kejap marah dan kejap cool....

p/s: kadang2 bukan kata2 balas yang diperlukan.. cuma perlukan sedikit pemahaman...n thank you for being soooooo understanding~

Wednesday, October 6, 2010

peLik...

Mula sedar something…. Da lama tak kena gastric teruk2 sampai guling2 and kena makan gaviscon… ha, petanda ape tu eyh? Dr satu segi.. Alhamdulillah, diberi kesihatan yang agak baik oleh Allah.. cube sekarang lebih pade sakit belakang la.. tapi takpe.. kira da kurang satu sakit tu… but… hurm.. ade but kat situ… asal eyh da tak kena gastric ni? Bahagia sangat ke skang ni? Mentang2 la 2 bulan lepas bleh g Singapore.. n bulan depan nak g HongKong, Macau n ShenZhen… feeling nak travel jauh2 tu rasa cam fun gile.. haish!!!!! Jgn happy2 sangat nonie.. kang jadik mende lain kang..

Tuesday, October 5, 2010

hEart u girLs~ :)

Weekend that full of happiness...



It was my dearest bestfren convocation day- Puteri Nur Alia Megat Abd. Manap... Happy for her ... Happy for her parents .... and Happy for her family too... being a fren when we are in the same room in CENFOS for 2 years... and being the person when i was in a great circumstances and difficulties in IIUM main campus GOmbak for almost 4 years... Thank u Dear for being the most understanding person ever.. btw, keep the secret please.. hahahhaha....Congratulation AGAIN N AGAIN N AGAIN (LoL)... Yang!!! u kawen tahun depan, i jadik pengapit u.. hahhahahhahha




Ha, ni pun roomate jugak.. mase kat matrik uia jugak.. Nurul Shamimi Zambry... the 1st person that introduce me to Gulai Masak Tempoyak Cendawan hasil air tangan mama yang "kaw" memangsedaphinggajilatibukakisiyesdowhakutaktipu... hahhahaha.. Congratulation Mie, moga sentiasa sukses in whateva u do...akak doakan ko CEPAT KAWEN.. hahahhahahahaahha



dr kiri: aku, akey a.k.a puteri, naddy and mus a.k.a mussy

ha, ni plak geng kat uiam.. tapi lagi 2 org tadek.. mana ntah si min n naw2 ni.. haish!!!dan2 masa ni nak kuar segala bagai... Thank u for being the most havoc girlfrens i ever had.. hahahhaa.. korang memang.. walaupun suka kutuk akak tua n patut ade bf.. tapi akak tau korang gurau je.. kan2? hahhahahhahahhha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU