Saturday, August 7, 2010

mAcaM2 haL La jaDikNya...

I was about to sleep, but I can’t sleep…
Bila pk kan hal family, hal financial , hal kawan2 yang ade masalah ngan bf2 diorg..aku macam kusut…tanak pk pun masalah org lain sebab masalah aku sendirik pun lagik complicated.. but still…. Keep thinking their problems..dan almost all the problems is pertaining to a guy.. heh~

Masalah 1:
Lelaki, payah nak jumpe yang betul2 paham jiwa…betul2 paham awek dia kalau da kenal dekat 3 4 tahun. Pelik, tapi ntah la.. tak tau la nape kadang2 diorg ni kurang peka pade perasaan pompuan…kadang2 kalau awek menangis tu, bukan beerti dia lembik, dia lemah, dia manja, atau pape je la ko panggil diorg, tapi mesti ade sebab awek ko tu nangis… nape pulak instead of ko g pujuk dia.. bleh pulak ko bebel kata dia tak tabah la , lembik la,… ya allah…cube ko doa kat Allah suh jadikan ko pompuan.. then, I think u will noe, how was it feels when a lady burst into tears..it always have a solid reason behind the tears.. pecayala… aku lebih mengerti sebab aku memang suka nangis…dan pecayalah, tangisan aku memang reasons yang solid.. kadang2 je kan tang dtg gile nak balik umah tu.. tapi korang tak tau sebab aku nangis gile2 nak balik umah tu..so, jgn mudah nak judge org manja ke hape, semata2 sebab dia kuat nangis…PERHATI..dan BELAJAR.. macam mana nak pujuk kalau awek ko nangis.. tolong la..

Masalah 2:
Lelaki, umur da tua, tapi still, tak matured… subhanallah… tak ke rasa nak sepak je kau…sumpah, rasa nak sepak..kadang2 tak paham laki camni.. cemburu buta, marah tak kena tempat, bebel tibe2, kutuk habes2… weh, ko pehal? Da siasat ke sebelum ko serang awek ko tu.. ko tu baik sangat ke yang ko sedap2 kata kat org tu.. pehal nak kata u ni gelap la sayang , asal tak putih, u ni ganas la sayang, asal tak lemah lembut, u ni tak cantik la yang, asal tak seksi.. wei ko bodoh hape?? Kalau ko da amik dia jadik gf ko, ko terima jela seadanya.. pehal ko nak cakap macam tu bagi dia sakit hati? Kalau tanak, jgn la kawan ngan dia.. asal BENGAP sangat ko ni wei?BODOH nak mati kot~ bukan ada ke pepatah yang kata, jgn ko harap isteri ko tu secantik, sebijak, sebaik Fatimah azzahra kalau ko tu sendirik, bukannya segagah, sepetah, sebaik syaidina Ali???ah, malas lah aku cakap panjang bab ko.. sengal gile umo da 20++ tapi perangai cam budak darjah 6.. heh~

Masalah 3:
Yang ko ni plak lagi satu… kalau da ade gf tu, cakap la… at least, aku ni sebagai kawan baik ko, tau macam mana nak kurangkan aktiviti msg ke, tlepon ke, borak ke ngan ko tu…sebab ko da ade awek.. bukan payah pun nak cakap.. straight forward je la.. wei beb, aku da ade awek.. ha, tak ke bagus camtu… takkan la aku ni bodoh nak paksa2 ko layan aku macam sebelum ko tu tadek awek.. aku pompuan la wei.. paham kot hati pompuan… tak kira baik mana pun ko ngan kawan baik laki ko, kalau ko da ade bf, confirm batas2 kawan tu ade sikit perubahan….jaga la skit hati dia…takkan nak suh makan hati je sntiasa…in a relationship, u should know how to be tolerate to each others. Ape ke BONGOK benno ko ni nak sorok2… bukan aku nak marah pun, lagi sonok ade la da kawan baik aku da ade g
f…haish!! Geram betul..

Masalah 4:
Ko sebenarnya pehal tak paham bahasa kalau org da kata dia nak kawan je…nak kawan je la.. yang ko nak masuk isu nak buat jadik awek tu pesal? Kebulur sangat nak berbini???sampai tak paham bahasa ???ei, tak kawan ngan ko pun tak rugi la beb… kalau takat perangai kat luar gentlemen cam hape, tapi perangai sebenar da macam setan… boleh blah la beb…ah! Malas nak layan ko…ad eke sebab tolak elok2 tetibe ko nak buruk2kan nama org.. pehal? Ko tgk la nanti.. what u give, u get back. Heh~ biar padan muka ko..doa org teraniaya ni, allah terima kot~

Ah, banyak la lagi masalah2nya.. malas da aku nak cite.. da ngantuk.. baik aku tido.. heh~

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU