Monday, August 16, 2010

jUaDah bErbuka di KeLanTan 5~

aHah.. finally.. come to my the most feveret kuih aku.. aaaaaaaaaaaa... nak ko skang.. nak ko skang!!!

kehkehkeh... da gila jap.. kuih ni best, tapi agak mahal berbanding kuih2 lain..



tada~~~ i just dunno y, kaler ko kuning dan semua org tau aku tak suka kuning.. tapi bila tiba tang kuih ni.. aku tetibe cam bleh berkompromi ngan kaler kuning.. heh~dipanggil Jala Emas.. kuih ni manis gile ok.. bak kata min, memang kuih potong kaki la.. n here its come... JALA EMAS



ok.. lagi satu adalah buah tanjung... siyesness cute n sedap... kalau ikut asal usul.. dulu ni makanan raja2.. sebab tu kaler pun kuning.. tapi skang da jadik makanan rakyat.. nak blaja buat mende nih.. tapi umi pun tak tau.. so, aku lagi la kan.. haram nak tau buat kalau umi pun tak tau.. hahhahhahha.. biasenya ade 2 versi, satu kecik2 kaler kuning, satu lagi besar2 kaler oren.. but then yang kecik2 ni lagi sedap dr yang besar2 tu.. so, ini dia.. BUAH TANJUNG!!!


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU