Monday, August 16, 2010

jUaDah bErbuka di KeLanTan 3~

ok..sambung lagi.. wii~ so, still berkisar tang kuih muih di kelantan...just cekedout!!!

ni nama dia Tepung Boko Ubi Kayu.. n yes diperbuat dr ubi kayu dengan sos santan yang dicampur ngan ape ntah... yummy tau sos dia.. sedap!!!!


Yang ni plak Tepung Beras... sos yang creamy macam sos tepung Boko ubi kayu jugak.. rasa lagi melekat2... i prefer tepung ubi kayu dr tepung beras.. tapi siyes, jgn makan banyak2.. hahahhaha... sebab rasa dia manis n buat ko rasa kembang perut jap.. kehkehkeh


ni, adik beradik ngan entri juadah kelantan 2 tu.. nama dia KATO... kuahnya adalah cairan gula melaka sebab tepung ni agak pahit .. ditaruk juga beras2 goreng yang buat kuih ni rasa heaven gile.. hehe.. n by the by tak tau nape name dia kato.. still tak tau alkisahnya...



ha, yang ni mesti ramai yang tau ni.. Lompat tikam... pemes gak kuih ni.. yang menariknya adalah kombinasi kaler merah, putih, hijau n coklat dalam satu pinggan.. pulut dia wajib kaler merah, tepung dia kaler hijau n sos dia, pekatan santan creamy kaler putih n cairan gula melaka kaler coklat.. perghhh~ slurrp!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU