Monday, August 16, 2010

jUaDah bErbuka di KeLanTan 2~

ok.. banyak sangat sampai aku post pun kelam kabut.. so, aku buat sambung2... okeh? lagi kuih yang aku suka giler2 makan= Puteri Mandi..

kalau tak silap aku diperbuat dari tepung beras, beza puteri mandi, onde2 n butir nangka adalah dr segi rasa dan bentuk... kalau onde2 = bulat, bijik nangka= bujur... Puteri mandi ni, dia macam shape platlet darah.. tau ? ah, pape jela, payah nak explain kot.. lagi beza dia, puteri mandi ni, lagi manis dr onde2 n bijik nangka.. lagipun, dr segi kaler, puteri mandi ni lagi vibrant.. cantik kan? buat org rasa nak makan je..



lagi,tahik itik.. i'm not really fond of this kuih u noe.. hahahahha.. umi suka.. tapi aku jarang nak makan.. regardless nama dia yang tak senonoh tu, rasanya cam manis sangat... kot~ hahhahah.. tak tau sangat kuih ni... buat ngan hape pun tak sure.. LoL~


lagi, tahik minyak, beza tahik itik n koleh tahik minyak ni adalah dr segi rasa... kalau tahik itik tu manis, koleh tahik minyak ni, rasa dia cam berminyak2 skit kot.. hahahhahhaa.. fail tul la.. siyes aku penah makan, tapi tak tau cemana nak cite rasa dia.. kehkehkeh.. yang biase aku makan kaler coklat .. tapi carik gambar tak jumpe plak.. jumpe yang kaler biru ni.. hehehe.. ni 1st time nampak yang kaler biru..tapi still, rasa dia sama...


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU