Wednesday, August 11, 2010

eNtri 1st rAmaDhaN, ta'Mo sEdey-seDey.. oKeh???

Coret2 hari pertama ramadhan…

Malam kelmarin terawih 1st…tapi.. aku ade mandarin clas..kul 10 tu balik dr Aikol, semua org baru kuar dari mesjid…subhanallah.. semua cam berseri2 muka…da la time otw nak g kelas ade terserempak ngan sorang mamat ni, masyaAllah- meleleh darah ikut hidung.. da la macho, pakai jubah putih lak tu, jalan ke masjid plak tu.. sejuk perut mak dia mengandung…amin…ok, bebalik pade aku, balik dr kelas, solat isyak dan terawikh skali.. buat 8 cukup la beb.. 8 tu pun cam pancit je… bongoks sungguh… kalau marathon tgk movie, tadek pulak tersengguk2, ni asal je nak buat pahala, compom duk angguk2.. nak kata setan yang ajak, setan semua kena ikat..so, sah2 la nafsu tido tu cam saje je nak jenguk main sorok2…

Kalau dulu, ade zila yang jadik makmun untuk terawikh kalau kiteorg malas nak solat kat MPH ameenah.. skang ni.. hurm… tadek sape nak teman… berbuka sorang, sahur sorang, terawikh pun sorang.. uwaaaaaaaaaaaaaaaa….. nak sebilik ngan ko Jila… bongoks la online regist mahallah ni..sob..sob…alamak, sebut bongoks, kurang da pahala puasa.. nak sedut balik kang, makruh lak masuk mulut.. heee~tapi tu la, ingatkan mati pun masuk kubur sorang2, apakan lagi kalau tgh2 genting camni..so, bertemankan hp kat telinga, sambil bukak puasa, sms ngan kakak or kak na, ataupun tepon umi…Dan lagi skali, malam ni ade skill kul 8-10pm.. taleh terawikh jemaah lagi gamaknya…hurmmm… berkorban2..

Owh, lupa, berbalik pade juadah berbuka puasa… mak oi!!! Bapak ko mahal nak mampus makanan kat café ameenah.. gile mike kalau sebulan beli kat sini, sah2 compom jadik miskin tegar… cek purse, hanya ade rm10 je.. aduiya… malas nak mintak ngan ba n umi, abg bie bagi duit pun buat bayar g HKnye deposit tiket… so, makan je la ape yang ade…tu pun beli bihun goreng + kueh tiaw goreng +telur mata= rm3.. bapak cekik darah mak long tu.. heh~ kueh da rm1, pengat pisang da rm1…roti jala plak rm1… nasib baik la aku ni peminum sirap tegar..so, beli ais je 2kupang.. aduiya… kalau sehari rm10 hengget…sebulan da rm300… dalam bank cume ade rm500 je lagi.. ni memang compom 3 bulan berturut2 puasa ni.. heh~

Tapi tu la, mungkin ade rezeki lain yang Allah nak bagi gamaknya..so, just be patient… mana tau Allah aci campak duit dr langit seguni ke, insyaAllah kaya la nanti.. heeeee~kalau tang berangan, memang laju je kan… hurm.. till then..

Tak sabar nak balik kampong weekend ni.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ see u there Mom n Dad~ miss u like crazy…

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU