Thursday, July 29, 2010

duGaaN tU , kDg2 bErat sKit...

God, please make me strong..please let me be strong n please always do make my heart beat stronger than usual.. hurm...

Wednesday, July 28, 2010

haNa aDiK GiAnT...haHahA~

hana...

ah..i miss u demm much... walaupun kalu mung duk dekat bangi tu jah..aci potong jari la aku nak rindu mung... hahhahhaha..

btw, when will u come back from Ozzy? tadi aku call umi, then kecek ngan Ba, dia tanya aku, bilo eh kak long nak balik..aku macam jawab..eh, nonie tak tau la Ba...hurm...hana, aku kira bohong sunat kan? kan? haven't u tell both of them that u r going to celebrate raya there? OMG..i dunno whattosay...

i noe abg nih n kak zue condition, i noe ur condition too..ikutkan ati nak je aku tanya kat fb mung, tapi aku takut kak zue plak sebe salah..tapi kalau boleh, tepon diorg n cakap awal2 weh..so that, diorg ready mentally n physically..

walaupun mung balik umah time malam raya tu cam tadek makne pun bagi aku..(sebab sokmo aku jah tulong umi..mung duk tido la, main tenet la) hahahhahahhaa..pade muko keno kutuk sini..saja nak bagi mung sakit ati sebab mung sokmo oyak aku masok tok sedak..balah dendam beb..kihkihkih...tapi hakikatnya, mung la mak supir aku n kak na..tau la kami ni bodo dop reti bawok keto ke..hahhahahha...

ah, lagi satu weh..tahun ni kira tadek cornflakes madu mung la ke? aku malah nok buat..hahahhahhaha..ngepek lagi budok2 ni..aku ingat nak buat kek je..jap2..gilo doh aku ni..poso tak abih gati lagi, ado hati nok kecek pasal raya.ok.stop...tak baik..

by the by my dear sister...banyak sangat masalah nak kongsi nge mung ....hehe...tapi payah nak communicate jauh2 ni..lagi best kalu kecek face to face...tapi.. do hope u can come back n helping mum... aku macam da tadek hati nak cakap ngan adik kesayangan kita tu..so, mung je la hok kena kecek nge dia... i dun think i can tell him the truth without scolding n yelling at him n me covering with tears..sumpah aku tak kuat...so, mung sebagai lawyer yang konon2 berkaliber..apa kata mung yang handle..hehe.. till then, miss u n lap un hate u at the same time..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..aku jeles nak g mount buller main salji lagi!!!! aku nak tgk tulips!!! aku nak g philips island!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Tuesday, July 27, 2010

buAt u.. aNuAr zAiN...

Menyibukkan hati merindui makhluk yg tidak halal bagiku seumpama membuka pintu bgi syaitan mnjalankan jarumnya untuk melupakanku kepada-Nya..Ya rabbi..jauhilah ak dari segala fitnah cinta dunia.

~nauzubillah~

hAri iNi yaNg taK cUn.... *siGh*

Ehem..u noe how much i hate being alone..dan aku tak suka kalau tadek kawan untuk beborak..kalau tanak borak, ur existence is already enough for me. just smiling at u cause me a happy thing to do so...

Balik dr melaka jam 4 ptg..bilik sunyi..semua org tadek...tetibe rindu kat amad yang suka kacau kalau aku baru nak duk diam2..nak pinjam lappy nak main game la..dtg mintak duit la, datang kacau ngan cite kat skolah yang tak lucu langsung la..dan macam2..kakak jugak, walaupun, pendiam, i just love being with her in a room..mesti aku akan cakap: mung ni bakpo kak? koya jah kak ni tgk..then , she'll smile..n i'll laugh...juga Ba, bila aku senyap dalam bilik main tenet..dia mesti ade instict aku duk abihkan masa..mesti dia panggil kat luar buat2 suh picit kaki dia dan tgk tv sama2... Umi pun, mesti panggil suh buatkan air teh panas, atau cabutkan uban...Umar skali, yang merengek2 mintak dukung... Kak Na sudah tentu..mesti mai lepak2 dalam bilik dan kongsi cerita.. n today, just make my day worst.. I JUST MISSES THEM SO MUCH...bukan tanak call, tapi takut uia ni banjir plak..kan2?

N the tears....they keep falling down without stop.. i was messaging with min, but even when i laugh with her, the tears still...don't wanna stop..then i just let them..amik2..aku bagi can la kat korang rini..heh~...until i was sleeping with a wet face covered by tears drop...bgn dalam kul 6pm, termenung jap, bsh muka, carik makanan apa yang ade dalam bilik, n start watching movies (nasib baik allah bagi cuti..dan mungkin ia salah satu sebab menangis tanpa sebab..hurm...selalu sangat camtu..heh~)Bermula ngan jin notti, diikuti cerekarama ana maria, sambung ngan robin hood, pastu prince of persia, then thinkerbell, ahah teruskan ngan star wars the clone wars, plus step up 2, ops..then australia, dan last wolverine the origin....gile kan? padahal esemen semua tak buat lagi...hurm... i just need to go back to my home own to release this tension.. kan2?

*SIGH*

Monday, July 26, 2010

u...pLeaseeeee~ i sAyaNg u...

dA sUdaAaa...aBiH la aKu..abiH La...
Ah..u, please tonjolkan diri..ha.. sumpah i telupekan u..macam mana ni..tolong la..tolong la..kang umi i marah kang..please2...jgn buat i susah ati camni..i sayangkan u..cume aritu i rase tak selesa ngan u..tu yang i tinggalkan u kejap tu..please..jgn marah i..jgn majuk lama2..sumpah i tak buat lagi ni..please...

p/s: takkan u nak suh i nyanyi lagu alif aziz please2 please tu...eeeuuuwww..peeellleeeesssslaaaahhhh~ heh~

Sunday, July 25, 2010

kAmoOOo~

Thank u sangat2..

tetibe cam rasa sayala kawan baik kamu yang paling tak guna dalam dunia ni..

9 tahun kita kawan tapi bagi kamu macam tadek nilai pun kan..

takpela..

saya mintak maaf kalau saya banyak buat kamu kecik ati ..

atau saya tak pandai jaga hati kamo..

MAAF

n

THANKS 4 EVERYTHING

Saturday, July 24, 2010

BRAVO!!!!



Being assigned as a asst patrol to Jimi- the Patrol leader of BRAVO Group. And Pah or Kak Intan(hahhahahhaha) as a asst patrol 2 of Bravo Group. Consist of 12 members who is 2 persons from 2nd year students- Sonia n Ikhsan n 7 people of 1st year students- Fuad(group Leader), Nizar, Akif, Sarah, Bana n Shir n one of them who is taking MC- azreen. Fuad n Sarah (also my junior in Maahad- demmm, I didn’t noe her but she recognize me.hahahhahha..malu2..nampak sangat jahat kat skolah..kehkehkeh) who are from Kelantan. Nizar from JB, Akif, Bana n Shir who is from Selangor, Azreen, from Penang, Sonia from Terengganu n Ikhsan…er,er,,,I just forgot to ask we did he come from…sorry san..akak lupe..LoL~


THEM, the most sporting junior we ever had n met~ yeah!! korang memang rock!!!

oWh....beDarAh iduNg..bEdaRaH iDunG..

ok2...sumpah the 2nd thing i look into a guy after his "iman" adalah...

his HAIR!!!



gojes kan..kan? fullamak mak kau....macho nak mati beb~

ok~ da start bedarah idung beb..bedarah2..dan bedarah lagi...kalau dari form 1 sampai bulan lepas aku gile rambut panjang berketak2 ala2 anuar zain, richard gere or pierce brosnan...skang cam nak switch skit..kehkehkeh..still, minat yang rambut panjang, tapi perlu sedikit stylo beb....n kat bawah ni, it shows the examples of why did my nose keep bleeding..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...



sebenarnya, aku yang nak buat rambut camni, tapiiiii..ah, payah2..banyak komplikasi akan terjadi..so, apakata suh je bf ko( ok , aku tadek lagi, akan datang la kan..dan2 plaknye...LoL~) yang buat rambut camni..n opkos, tanak aku bf muka cina2 mata sepet2 ke hape..still kena pure malay look, tapi buat fesyen rambut camni... COOLIO OK!




walaupun pade hakikatnya aku nak buat rambut camni..tapi still, aku kena strong taleh homesick n taleh balik kampung selama setahun (in order to make sure my hair grow longer la kan) kihkihkih n pakai tudung 24/7 kat umah supaya umi tak tau..hahhahahahahhah


p/s: jgn tgk muka dia ok!!! tgk rambut je..paham?





Thursday, July 22, 2010

riNdU uMar mUaZ puNya paSaL...hEh~




er..er...tetibe cam rase nak amik anak angkat..hahhahhaha.. n if my daughter or son look like this, just look like this, i'm not going to go out for shopping or anything else...hahhahahha..gile gebucutecomelrasanakpicit2cium2pipisegalabagai....

Tuesday, July 20, 2010

INTACT 2010 (URP Taaruf Week)

aHah~ feeling so good meeting new juniors….they are awesome( baca ikut budak junior yang sebut a-we-so-me tu..hahhahhahha..comel giler)

Being assigned as a asst patrol to Jimi- the Patrol leader of BRAVO Group. And Pah or Kak Intan(hahhahahhaha) as a asst patrol 2 of Bravo Group. Consist of 12 members who is 2 persons from 2nd year students- Sonia n Ikhsan n 7 people of 1st year students- Fuad(group Leader), Nizar, Akif, Sarah, Bana n Shir n one of them who is taking MC- azreen. Fuad n Sarah (also my junior in Maahad- demmm, I didn’t noe her but she recognize me.hahahhahha..malu2..nampak sangat jahat kat skolah..kehkehkeh) who are from Kelantan. Nizar from JB, Akif, Bana n Shir who is from Selangor, Azreen, from Penang, Sonia from Terengganu n Ikhsan…er,er,,,I just forgot to ask we did he come from…sorry san..akak lupe..LoL~

Having a 1st meeting doing a group flag before went to Genting valley Camping site and followed by standing tents, cooking dinner by group, jungle tracking n muddy time, survival cooking in the jungle, obstacle challenge learning grouping clapping rhythm n lastly the treasure hunt game, it gives u the best memorable time enjoying being a committee and also a facilitator to them. Love u guys.

hAvE 2 b sTrOnG...

It almost 2 weeks has no entry being written. And it almost 2 weeks starts the new semester of 4th year student in IIUM. The first week of new semester that full of commitment like having a meeting as being assigned to be a committee in INTACT 2010 aka Taaruf week for a new batch of URP, attending Young Planner Group (YPG) –Round Table discussion in MIP (Malaysia Institute of Planner) Kelana Jaya and busy doing thing pertaining to the add n drop subject session…Alhamdulillah, on the 2nd week, things going smoothly..

As mum coming to KL last Saturday, it was a blessed if I met her..but unfortunately, due to INTACT 2010 committee, at 6.30 on Sunday evening, we were still in Kem Lembah Genting, Ulu Yam as having a problem with the IIUM bus. So, can’t meet Mommy whom her flight time is at 9pm something. (But she miss the plane..hahhahahha..umi2…so funny u). The most wanted thing that I wanted to write is…. I MISS Them so much…even calling n sms , can make me burst into tears… it is not due to people said that I “manja”-kind-of- thing, but it just happened. For 3 months through difficulty of having a family problems n money crisis, it cause u a fragile heart when u r far away.

To be honest, I’, just calling mum n talk only to her, kak na, n kakak. Still didn’t talk to Ba as I know, I will definitely crying like a baby after that…even when talking to mum, u r sobbing, then how to manage the feeling when u r talking with dad.And indeed, I have no idea why did I wrote this entry in English. It just feels lots of thing in my mind n the homesick person I had in me just getting worst. But for sure, I need to be strong to undergo this circumstances.Yes, have to be very2 strong n brave…. Chaiyo2 Nonie, u can do it.. FIGHTING!!!

Thursday, July 8, 2010

gEtTinG mArRieD...


~Us~
dr kiri - Jannah a.k.a Kakak, Hana a.k.a Kak Long, mE a.k.a Kak Nonie

We r the only available daughters of Hj Yaacob Bin Awang...kihkihkih..tapi antara 3 3 ni..aku rasa kakak yang sah2 kompom kawen dulu sebab dia da ade bF..heh~ kecik2 da pandai couple...nasib baik pandai...but we'll see until after SPM la...

Hana yang baru abis chambering...rasenya da patut kawen, sebab memang kalau ikut turutan dalam family bila da start keje, kakak2 akan start kawen....tapi bila umi kata nak carikkan, dia ugut umi, kalau kenen2 dia ngan sesapa, dia nak carik foreigner, pastu nak kawen then tanak balik2 umah..hahhahhahha..gile punya ugutan..sudahnya, umi beralih arah kat aku..mangkuk hayun punya kakak..hahahhahhah..

Aku plak, tiap kali umi usulkan sesapa...aku gelak2 nak mati konon2 saja nak buat derk la kan..kehkehkeh..macam2 alasan bagi..nak sambung blajar dulu la, muda lagi, tak baligh lagi la, tak matured lagi, tadek org nak, malas nak carik, busy blaja, maintainence tinggi, payah nak carik org baik2 dan beriman dan segala bagai alasan la....hahahhahahha

so..y not we see it later k.. LoL~

p/s: by the by, Jannah+Nonie=Hana
:p

Wednesday, July 7, 2010

Da daPat pUrsE niH!!!!!!!!!!


tHis is for Ummi...hIkhIkhIk..saJa beLi sAma pAttErn...naK baGi adiAh kaT umMi seBab uMmi yG suSah2 G amiK kejE n aNtor juGak hAri2...



tHis iS mIne...ape??? meRah saNgat??? takpe la..sKang mOod tgh hOt kan... LoL~


p/s: TQ kak Hajar sebab bagi harga spesel punya... I LAP U LAH AKAKS~
;p



kAn??? kaN???

Narrated Abu Sa'id Al-Khudri (RA) and Abu Huraira (RA): The Prophet (peace be upon him) said, "No fatigue, nor disease, nor sorrow, nor sadness, nor hurt, nor distress befalls a Muslim, even if it were the prick he receives from a thorn, but that Allah expiates some of his sins for that." [Sahih Bukhari]

whEn a wifE beiNg apPreaciatEd.... kiHkiHkiH....


Comel kan? Cute kan? Sweet kan?
hahahahhahahhahahha...aduiya..lain kali beli baju nak tgk la tag dia ni..kehkehkeh

Tuesday, July 6, 2010

kEk...gaMbar maNa??? maLas la naK uploAd..LoL~

I just bake 2 bijik chocky cake...hoho..tensyen buat report punya pasal..heh~

Waka Waka.....

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU