Saturday, April 24, 2010

aKu Nak rAmBut caM kO La....bLeh kE???





arrghhhhhh!!!!! nak potong rambut!! nak potong rambut!!!!nak potong pendek...tapi umi tak kasik, katanya sayang rambut panjang2....masalahnya panjang takat bahu pun da rimas.,..ni kan pulak da tahap paras ketiak...ala, mak bonda ni...anakanda nak moden skit tak kasik...klasik jugak yang mak bonda suruh..uwaaaaaaaaaaaaa...rimas ni... tak larat nak jaga da..tapi orang kata Redha Allah adalah Redha kedua Ibubapa...umi tak kasik , takkan nak ingkar..kang tak tumbuh2 rambut tu kang!!! sob...sob..CEBANA ni!!!!




kAu nAmPak cOoL bEb!!!


Kalau ade sluar ni, maknenya kena g carik snickers converse satu n the beg also included!!! hahhahahha..here u are the reddy shoes and the browny leather tote...i'm going to get u one!!! tarraaaa~~~~


kAu cuN wEi~~~


wohoho..mana nak carik blazer cenggini....comel la ala2 formal n informal blazer ni...pakai t-shirt kat dalam tu, then pakai blazer nih...cam smart....kena kumpul duit lagi!!!.Haiyyaa Loooo!!!

Friday, April 23, 2010

oWh...I LebiU cJw~



Nampak keta tu? hahhahaha..ni keta idaman dr zaman aku form 3 lagi..gile..gile..bila la nak dapat satu...aku tanak naik orang punya...tapi aku nak beli sendirik..regarding the below entri, kalau sape2 bagi ni jadik adiah antaran kawen. so, automatik jadik hak aku..kiranya aku punya..so, hahhahah..jadilah hak aku..biasa la kan, kalau da kawen ..orang kata, duit U duit I, duit I, duit I je la...hahhaha

Satu perkara lagi, aku suka yang kaler merah je, bleh menjerit2 cam hape kalau nampak..tapi kalau kaler lain, aku cam pandang sebelah mata je...ekekkekkeke

Kalau ikutkan model ni, ade yang manual je baru..tapi takpe2...lambat lagi aku nak kumpul duit dalam rm300 000 ni...dalam bank skang jgnkan kata 3ohengget..3hengget pun tak lepas..haish!!!

Saya akan kawen on the spot kalau sape2 bagi saya keta ni...ekekkekeke...


The MINI John Cooper Works is now in Malaysia and available at Auto Bavaria and Sapura Auto showrooms for RM279,000. The MINI JCW’s 1.6 liter turbocharged engine gets boosted up to 211hp, with peak torque now at 260Nm (280Nm overboost) from as low as 1,850rpm. The MINI JCW is only available with a 6-speed manual, reflecting its more hardcore nature as compared to the Cooper S.

Other equipment that differentiates the JCW from the Cooper S is a sports suspension, JCW aerodynamic kit and a carbon fiber rear spoiler. BMW says all bodykit items serve aerodynamic functions instead of being just for aesthetics, improving handling and road-holding especially at higher speeds. THere are also exclusive 17 inch light alloys which weigh less than 10kg wrapped with 205/45R18W high speed run flat tyres.

DSC with DTC is offered as standard, an improvement over the DSC-only of the “baseline” MINIs. DTC is a less naggy version of DSC that only kicks in when you’re about to get into serious trouble, allowing you to have abit more fun with the car. When DSC (and DTC) is turned completely off, there is still Electronic Differential Lock Control.

The interior is done in Piano Black with Anthracite roof lining. The exterior comes in either Lightning Blue, Laser Blue, British Racing Green, Astro Black, Pure Silver, Dark Silver, and Sparkling Silver metallic, or Chili Red and Pepper White non-metallic.

Friday, April 2, 2010

y Do i Love 2 cRy..tHis iS dA reAsOn , duDe~

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Kepada kaum Hawa..
Hargailah dirimu seadanya dan sama2 lah kita berusaha memperbaiki diri supaya tidak sia2 Islam memartabatkan kedudukan kita.
Kamu bkn insan lemah, tidak juga rapuh dgn penindasan dan pengkhianatan.. Tp kamu punya hati yg bisa menopang dunia~ amiinn…

Dan ingat wahai kaum Adam…
Pandanglah kpd kecantikan wanita
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata.
Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik pada definisinya sendiri..

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU