Monday, February 22, 2010

tEtibe raSa naK deDicated Lagu ni kAt aNuaR zaiN.. huRm..haHahA

Realiti Dewi – Alyah

Adakah ku sedang mimpi
Di puncak awan kita menari
Mungkin fantasi
Bagai ilusi hanya ku impi
Tawamu penawar hati
Buatku tenang di malam sepi
Di realiti yang ku hadapi
Sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini
Terpadam rindu bila kau kembali

Chorus
Kau lah dewa yang aku puja
Bukakanlah hatimu
Untuk cinta
Aku dewi yang kau merindu
Pencinta yang setia
Oh sayangku

Dengarlah pintaku ini
Luahan hati tidak bertepi
Hasrat si dewi
Agar dewanya ada di sisi

Friday, February 19, 2010

oyEah OyeAh....

ok..mari menuju kebahagiaan....barang2 yang aku aim tahun ni..wii~~~

1)Perfume nih=Hugo boss Orange..aaaaaaaaaaaaaaaaaa..

2) Pretty by Elizabeth Arden....sob..sob..bile leh dapat ni!!!



hoho..walaupun kat dalam almari da ade, halle barry, britney spears, lindsay lohan, n mary-kate ashley...tapi still...saya mau jugak.....cam nak kena g rompak bank ni...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tuesday, February 16, 2010

peRasAaN iTu~~~ saNgAt sAkiT...

Bile siang2, kita asyik gelak je..malam hari tentu kita kan menangis..yes, that was always occurs to me…dari aku kecik, sampai la umo 24 tahun sekarang…macam2 pengalaman ditempuh…dari kecik, bukan calang2 dugaan yang ditempuh..meningkat remaja, datang lagi dugaan yang rase cam kalau tak cukup iman, boleh bunuh diri…meningkat remaja tua, datang lagi satu cobaan yang hampir2 hilangkan perasaan tu..dan bila dewasa..masalah tetap bertimpa2…sapa kata senyum itu bererti bahagia..dan sedih tu bermakna duka??? Sebab bagi aku, ia adalah sebaliknya, dan kadang2 ia bercampur gaul…macam kacau bilau, huru hara dan bermacam bagai…ikutkan hati, ya, aku tak sekuat dan setabah yang kakak2 , abg2, dan adik2 tgk..aku jadi sangat sensitive bila berdepan dengan family, aku jadi sangat keras bila bersama kawan2…aku hilang keyakinan diri dan aku juga mula suka mikiran perkara negative saje..katalah nak kata aku manja ke hape…mungkin waktu tu je aku terasa , then aku akan gelak..dan perasaan terasa tu cume disorok jauh ke dalam hujung hati…

Cume ingatan yang cenonet tu pade si Dia, buat aku cube tabah …cube bersabar..cube teguh…walaupun kadang2, bile kecundang…aku akan bertapa dalam toilet selama 2 jam untuk hilangkan berat bahu yang memikul…ataupun , teresak2 di dalam selimut malam2 hingga ke pagi sampai bgn pun kadang2 masih ade esakan tu…jgn paksa aku bercerita, sebab aku tak suka..tiade istilah untuk berkongsi masalah ini jika sesiapa pun takkan paham situasi tu..aku jadi takut nak percayakan orang, hatta adik beradik mahupun kawan2 baik sendirik..maaf..bukan sengaja, tapi sebagai dinding untuk kuatkan hati..sebab tu kadang2 aku akan termenung, senyap,dan bila orang pandang, cube buang perasaan duka tu, dan gantikan dengan senyuman ikhlas..supaya orang takkan Nampak yang terselindung tu..mungkin kalau Adam tu manusia, dia pun akan lari dari aku..mungkin juga kalau cincin di leher tu boleh bercakap, dia akan beri kata2 semangat..dan mungkin juga kalau rantai tu boleh menyanyi, dialah akan dodoikan, supaya aku jadi makin tabah…

Mungkin diari2 yang ditulis, hanya pengubat dikala jiwa terlalu berat dengan masalah, dan selalunya, apa yang aku rungutkan, keluhkan di status fb, adalah supaya aku lupa pade masalah yang lagi berat yang ade dalam otak ni…alhamdulillah, still dikurniakan kesihatan yang baik dari Allah….moga, sakit belakang, gastric, sakit kepala dan sakit hati ni berkurang dari hari ke hari..insyaAllah…


Buat kamu: kadang2, nak perli2an, nak gurau2an, nak berceloteh, nak mengata seseorang, selidik dulu ..jgn main cakap je, tak kira la tu style korang bercakap atau tak..sebab kata2 umpama belati tajam yang menusuk hati seseorang tanpa sedar…doaku semoga aku dan kau dijauhkan dari melakukan perbuatan ini..amin~~

Friday, February 12, 2010

aKu, Map dAn cAmeRa~~~


Ada gaya Planner berjaya tak? hahhahhahah...gile gambar gediks nak mampus...

Sunday, February 7, 2010

oMg...i faLL in LoVe~~~

hurm..aku memang jatuh cinta kat pokok ni..cantikkan??? subhanallah..aku rasa pokok ni sangat cantik..b4 ni, maner aku suka kaler pink..tapi pokok ni buat aku intai2 kaler pink fuchsia ni...sumpah2..rase nak curik bawak balik uia cam aku curik bunga carnation satu pasu time konvo uia tahun lepas..hahahhaha..
pokoknya bersepah2 kat divider pembahagi jalan area bandar Kuching...dan yang ni gambar yang di snap di perkampungan budaya kat Santubong...hehe..aaaarrgghhh~~~ I'm sure i fall in Love....


Lots of Love,
Nonie

heEeeE~~~ yEs, i diD mAke a tattOo

yeppada..alkisah g sArawak ritu..sementelah aku ni memang suka coba2 sesuatu yang best n fun..so, y not kan? hahahha..cuma 5hengget..so, suh Pakcik tu buat tattoo orang iban nye corak..hahahhah

Pic 1: hoho..ni namenya sesaja nak ngengada try..hahhaha..mentang2 la just buat ngan marker pen je...n yes, it's CooL babeh~~~


Pic 2: gigih pakcik tu lukis without tgk corak kat buku pun....bapak terer beb!!


Pic 3: hehe..ni da kat airport..tapi da tak nampak sangat da pun...

Pic 4: ni da suh pakcik tu tambah corak2 n titik lagi kat belakang dia..hahhahah..tapi still tanak bayar lebey...pandai kan saya tawar kan2??? hahahhahha

mAkaN beRkOngSi2…

Da jadi tabiat, kalau aku ade makanan yang aku kira layak dikongsi ramai2, aku akan kongsi…dan sebagaimana yang di ajar oleh mak bapak aku, kalau makan sesuatu, ingat adik2 kat belakang..ya!! itu yang mak aku ajar!! Dan aku juga tgk cebana Umi tu, walaupun, dia tak rase lagi makanan tu, tapi sebab tgk anak2 dia makan ngan lahap makanan tu, dia akan cakap : Umi da makan da, da kenyang..takpe…korang makan la…ha!!! Tak ke ko blajar sesuatu kat situ???

Dan ye, aku ikut cara tu yang satu…bukan niat aku nak jadik baik ke hape, tapi kadang2, kalau aku beli sumthing, dan aku rase takkan nak makan depan korang sorang2 kan..gile jahat..so, aku akan beli banyak2 dan kiranya kongsi ngan korang..bukan niat nak jadik baik ke hape ..tapi da di ajar dari kechik camtu…dan walaupun kadang2, tak rase pun lagi makanan tu, aku akan cakap aku da makan, sebab aku tau, kalau aku amik jugak, mesti nanti kat korang tak cukup..so, takpela..kalau aku tak makan pun…ade paham???

So, jgn nak kata aku baik ke hape sebab aku kenal sape aku..aku tau aku bukan budak baik..jadi..jgn ko nak sebok2 nak announce kat orang kata aku baik? Paham???? Sebab aku tak suka orang puji aku…bukankah puji pujian itu hanya layak untuk Allah? ada pehem??? chow then...

giLe sEnGkEk taHap Dewa...haiSh~~~

Oyeah!!! semester yang cam wei!!! Tgn di dalam poket berjalan menuju kehancuran…yeah!!! Itulah satu ayat yang betapa menggambarkan tahap ketidak adaan duit yang melampau..gile sumpah aku tak penah tadek duit sampai camtu skali..masyaAllah..no wonder la manusia dalam dunia ni, biase tergoda ngan kerja2 haram..mungkin sebab da terdesak ++ iman yang tak kuat..maka, terpaksala diorang nak duit ngan cara senang….plak tu tak sempat nak Pk, senang jugak la mereka masuk neraka nanti..iye dak???

Sumpah semester ni, memang tak shopping pun, hatta nak berlibur ke pusat2 bowling pun, cam pK 20 kali( ok, exaggerate disitu..hahhahah) ni blom agi kuar reramai seperti yang dirancang dari 1st year, ngan gadis2 kacamata aku( naw2, naddy, minamin, akey n mus)..yang katanya nak ke genting, main layang2, g zoo n lain2 tempat yang di kaji best2..adeh2…

Duit dinner lom bayar, baju pun lom carik, duit g kuching lagi skit lom bayar…da la cam totally pa n ma da sem ni..gara2 g Vietnam punya pasal..adeh2..cebana ni..ayyak~~~~tetibe rase nak kawen terus ni..hahhahahha..benti blajar n cool down jadik housewife..hahhahah.ok ..tak pun g rompak bank…adeh2..rompak orang pun best….hurm..kalau ade buat garaj sale, jual mana2 kasut yang tak pakai pun best ni…baju2 skali..haish!!! memang bleh tampung hidup di kampus ni…

Tu la..kalau nak ikutkan pK hal duit ni, memang sampai malam pun tak abih..oleh itu, apa kata stop jap, g mandi n ready nak kuar jap ngan puteri n zarith..kan2? tadek duit kan? Hahhahahhha…bongoks2…till then, c ya..cekedout…

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU