Tuesday, January 5, 2010

taK keNaL mAka Tak ciNtA~~~

Ahah!!! Ni bukan entri kate aku da ready nak ade boipren ke hape..tapi nak cite pasal roommates baru aku..ade pehem??? Jgn nak gossip lebey2 k?

It was last Wednesday as I was sleeping after asar prayer, tetibe cam ade orang bagi salam n masuk bilik, I thought Jila yang buang tebiat ke hape nak datang uia, tido kat bilik semata kan..tapi……ayyoyo~~~ roommates baru la plak…ngan muka ponyok n mata stim sebab terkejut dr tido, aku bleh selamba badak g tanya awak ni sapa..yup~ kinda rude..tapi nak buat cemana kan, dengan gaya seksi tido atas karpet best dalam bilik ni, mau tak tekejut ade orang masuk tetibe.. selepas sesi taaruf dalam 5 minit, aku ke bilik jiha then buat mimik tak puas hati ade orang baru masuk bilik ganti Jila n Nadia n Yati..aisey beb!!! Nak kena ade roommates baru ke…..tak best la cenggini..haish!!!! Aku ni da la kurang mesra skit ngan orang baru kenal..hurm…but then, mungkin ade hikmah dibaliknya kan...so, it goes like the old saying – TAK KENAL MAKA TAK CINTA….

Alkisahnya adalah tiga2 budak junior yang baru masuk bulan disember lepas n all off them are BEN students ( that’s y I start skipping..hahahhaha..joking yar~~). N the reasons they were in my room was: Mahallah Rugayah tu jauh sangat kak!!! Pergh~~~ tukar bilik ghupenya…as I was inform JIla…hahahhahahhahhahaha..punyala marah makcik sorang tu..jeles tahap tak hengat..abih dipesannye, jgn makan megi ngan dia la, jgn rapat ngan dia, jgn share barang ngan dia..hahhahhahha..funny n bad2 u JIla…hahahahha..walaupun memang sumpah aku kekok tahap cipan masuk zoo…tapi nak buat cebana kan..kita taleh jugde orang dengan lihat luarannye aje…that’s y I said, Tak kenal maka tak cinta..walaupun 100 % tak setuju langsung ngan kata2 tu, tapi blehla seposen kan~~~

Yang gantikan tempat Jila , or the same compartment with me is Anis, budak TTDI, manakala tempat nadia n yati diganti oleh budak dr kedah yang mana aku pun tak tau hape kenamenye budak tu yang aku rasekan agak kurang respek orang lebih dewasa..hahahhahhaha…bajet nak elak guna words “lagi tua” kan…hahhahahah…tu pun, tau budaknya dari kedah sebab tetibe aku becok mulut duk betanya padahal tak pay 100% attention pun..terukkan nonie ni…huhu… aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh~~~ memang tak same ngan roomie2 lame.sob..sob…windu korang wei~~~tapi sape aku nak jugde orang, mungkin perspeksi diorg kat aku pun, ntah2 same je ..hahahhahahha..tak ke padan muka ko tu , NONIE?..hahhahah…tu pasal entri ni bertajuk tak kenal maka tak cinta..

Tapi sungguh, aku tak percaya pun kata2: TAK KENAL MAKA TAK CINTA tu…kerana aku lagi suka words ni: DA KENAL PUN, TAK SEMESTINYA KENA BERCINTA!!! Betul tak???

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU