Wednesday, December 29, 2010

nAk ni uNtuk biRthDay prEzzie bleH taK???



2010 MINI John Cooper Works World Championship 50 Edition

As a response to the high dealer demand in the U.S., MINI had confirmed that the John Cooper Works World Championship 50 Edition will immediately be available throughout the country. 50 of the hand-built vehicles will be delivered to U.S. dealers, scheduled to begin in late spring or in early summer. Based on a MINI John Cooper Works Hardtop, the World Championship 50 Edition is painted a special color called Connaught Green, classically combined...

Tuesday, December 28, 2010

C. N. Blue...

nak dia ni boleh tak? aaaaaaaaaaaaaahhhhhh!!!!!!!!!


Name: Jung Yonghwa
Position: Leader/Guitar/Vocal
Age: 21
Birthday: June 22, 1989
Height: 5’9” or 180cm

Random facts:

  • He’s quite derpy
  • He’s the shortest member of a freakingly tall group
  • When he raps it’s so sexy

Tuesday, December 7, 2010

nAk kaSut ni.. tAk kirA!!!

bosannye pasal... check online shopping... jumpe butik kasut ni.. (Fullamak aih!!) okeh. dia macam local shoes dealernye... Christy Ng nama dia.. tak tau la kalau aku salah baca info kat fb dia tu.. haish!!! kasut yang macam reasonable rega tak lebih dr rm200.. okeh.. da tu cun.. ni blom lagi aku g Ozzy cam kak long ritu yang masuk kedai kasut pastu try2... arghhhhh!!! sape nak jadik BF aku wei g beli semua kasut ni.. pastu bagi aku... aku terima lamaran ke tak, tu belakang kira okeh?? * macambodohgilebargainorangcamtu.. ekekekkekkek* ah!! tak pedulik.. kena kumpul duit dalam rm600 untuk 3 pasang.. okeh??? mana nak carik duit.. mana nak carik duit... heh~


masalah skang adalah.. tinggi dia 5 inci.. yang aku biase pakai takat 3 inci je.. tu pun rasa cam tinggi sangat da...so, kalau aku yang tingginye 5 kaki 1 inci (156cm).. it make me grows 5 kaki 6 inci.. fullamak aih!!!! kena carik boipren yang tingginya 6 kaki la ni.. ekekekkekke...


okeh.. gorjes2...


ni kalau nak pakai pun, tunggu kawen ke hape ni.. cantik sangat kang.. sayang plak nak pakai.. hikhikhik

p/s: kalau tgkkan pattern, same je ngan kat atas, cume yang ni dia more to wedding shoes sebab katanya taruk riben yang macam happily ever after... ntah.. tak reti aku dia describe cebana ntah...



subhanallah... Allah maha kaya bagi idea org tu reka kasut cam ni.. wallah!!!



ni plak kalau formalnye kasut.. siyes cam biase je tapi da hati berkenan.. orang kutuk pun, ko tak pedulik la orang kata ape.. ni baru betul nak praktik.. cinta itu buta!!! motif??? tak kira ko kata kasut ni biase or tak cantik.. ade aku kesah~ heh~


bila semua kasut2 ni adalah custom made.. tu yang mahal skit... tapi as long as u give me this.. cair jap okeh.. cair... (kejap je la kot)* meleleh darah ikut hidung*

p/s 1: make sure kalau pakai g opis.. bawak flipflop eyh kalau balik naik bas.. or lrt.. hahhahahah

p/s 2: camera ke hape belakang kira... nak kasut2 ni jugak..ini lagi penting.. heh~

aigOo~

missing my old days.. reading the previous entry make ur eyes almost blur with tears.. ahhhh!!! rindu studio.. chill2.. jgn rosakkan mood... hadeh2~

Monday, December 6, 2010

i was looking for this person.. do u noe who???

Anonymous Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

p/s: she/ he did comment on one of my entry over a years before and i really looking for him/her.. hurm~

heEee... seLamAt taHun baRu...bG kaLenDar isLam...

yeah2.... ari ni 30 zulhijjah.. semua bgn pagi sebab nak sahur n rini puasa... for me n kakak.. we just eat roti n drink a cup of milo/ nescafe...umi n amad, makan nasik n telur.. jojie, tido.. Ba plak tak larat.. just bgn solat tahajud n ready to go to the mosque..

the problem is.. i dun drink milo.. unfortunately, forget to bring back my chocky anlene or cadbury hot chocky..natijahnya... pagi2 da macam orang morning sickness... hamek ko. hamek.. sapesuhngadedatautakminummilopastubelagakbolehgminumtaksampaiseparuhgelasdarasamual2( *LoL*... demmmmm... kalau gini la rasanya .. ni blom kira morning sickness kalau betul2 preggy ni.. haish!!!

tambah2 umi membebel dr kul 5-5.30 sebab kiteorg tido semalam semua lupe nak tutup lampu... ekekekkekke.. pagi2 free2 je dapat ceramah pasal bil letrik kat umah.. hahahhah.. padan muka...ingatkan semalam b4 tido.. nak baca novel kejap je then tido... skali siap bermimpi2 daaaa.. bgn2 kakak kejut + alarmyangcamharambunyikkuatnakmampus memekak tepi telinga.. memang bilik da gelap gulita.. ekekkekekkek

as i'm not the morning person... just eat the bread while mummy keep nagging.. look at her, look at my bread... take a bite... look at mom again.. watch the milo cup.. look at the bread... watch mommy.. then take a bite... hahhahaha.. okeh.. bukan nak kuang ajor.. tapi mood pagi2 lagi teruk dr mood pms...have no idea why it happens that way actually...

so, today in the evening will be 1 muharam= Selamat Tahun Baru bg Kalendar Islam.. bacalah doa awal tahun.. and owh by the by... my birthday will be on Rabiulawal... hahahhahha.. tadek kaitan kan.. hahahhahha

Saturday, December 4, 2010

tHaNk yOu...

"Jangan Tinggal Sembahyang dan Belajar Rajin-Rajin"

p/s: will be always remembering u...will be always craving for u...will be always loving u

takkan ada saya jika awak tak berkorban jiwa

bUat kAmu yanG meNanam cinTa di hAti iNi~

23 tahun...

bukan waktu yang singkat tapi bertimbun..

23 tahun...

penat mengadu walau tak diendahkan...

23 tahun...

pedih hati kadang2 tak tertanggung...

23 tahun...

menangis keseorangan tiada berteman...

23 tahun...

cuba bersabar walau kadang2 kecundang...

23 tahun...

senyum simpul tiap kali memerah ingatan...

23 tahun...

berjaya diharungi dengan penuh kepahitan dan kemanisan

23 tahun...

mungkin hikmahnya belum kehasilkan

23 tahun...

impak kehilangan buatkan diri gagah menanggung

23 tahun...

masih belum cukup memaksa diri percayakan orang

23 tahun...

satu tempoh yang lama untuk diingatkan



Moga Allah cucuri rahmat ke atasmu dan ditempatkan di kalangan orang2 yang terpuji ...ameen ya rabbal al ameen




sEmaLam...

3 Disember 1987- 3 Disember 2010

23 tahun kan? betul math aku kan?

the days will always gloomy n sad... trying to chill but can't...

May God bless u dan tempatkan roh disisi orang2 yang beriman... ameen~

Thursday, December 2, 2010

cubE chiLL sebeLum esOk~

belajarlah untuk cinta...

kehkehkeh.. lagu ok??? pe barang tak abih blajar lagi nak berchenta2.. LoL~

i Heart u

how to disgrace u from my heart...
trying to find a way, but it's hard...
searching for the better words, but it's still hurt...
looking for someone else, but not fully occupied...
......

p/s: 2 b continued when i have a mood to finish this poem

may be God have its own reason, did He???

susah nak jadik kakak.. sesusah nak jadik adik.. tak kira pangkat ko anak sulung, anak tgh atau bongsu.. susah..

juga susah nak puaskan ati semua pihak... penat menangis.. penat mengeluh.. tapi still, masih macam tu jugak.. mungkin ade hikmah semua ni..kan? cube bertabah.. tapi cukupkah semua tu??? kadang2, mental ngan fizikal tak bergerak seiring...

tak tau mana nak ngadu... macam ditelan mati emak, diluah mati bapak... mungkin Allah nak kata yang diri ni blom cukup usaha nak ngadu kat Dia yang Maha Kuasa.. mintak dijauhkan segala bencana.. ameen~

walau kawan baik ramai, tapi tak tau nape payah nak share bende2 peribadi... nak bercerita.. boleh je.. cume nak buat orang paham tu, rasanya takkan ade yang paham kalau dia tak penah rasa sakit tanggung masalah tu macam mana...last2.. nangis sorang2~

end up nye... pendam sorang2.. nasib baik bukan tgh pregnant ke hape.. kalau tak, mau meroyan ngan masalah2 camni.. hurm.. may be God have its own reason, did He???

Thursday, November 18, 2010

*mOoD haNgin*

ok... kejadian itu.. mula buat aku makin benci dengan orang yang suka makan laksa penang... baru ingat nak berbaik2 dan lupakan kisah silam.. tapi silap.. i'm suppose should not get melt ing.. serious... really serious... raya kot kan? what do you expect ??? macam bangang nak mati bende kecik camtu taleh nak pK guna otak kan....

macam kau bodoh gile perangai camtu kan...ade otak ke tak sebenarnya? bleh saya tau... aku punyala defend, tapi kau! selambak badak je tonjolkan kelemahan diri tu.. nasib ah, kalau lepas ni nak kata aku kaki ngadu.. sape suh tak respek org kalau nak diri tu direspek orang..

p/s: skolah bertingkat2 kemain sampai tingkatan 5 segala... tapi bodoh berlapis2....

Tuesday, November 16, 2010

mOtiF???

Bgn pagi2.... bukak blog orang... BACA dengan teliti... lalu satu blog ni... (klik here).. okeh.. memang mantap.. plak2 aku memang gile ketam.. asalnya tak berapa nak gemor megi tu.. tang tu tolak tepi.. okeh? tgk je gambar, air liur meleh2 da sebaldi (okeh exaggerate..kehkehkeh)

Then, masuk plak blog budak ni.. (klik here again)gile2.. muda2 da berjalan rata2.. akunye? bila lagi? haish!!! takat ke singapore n thailand je lepas.. tu pun takat Pattani je.. Bangkok br separuh.. Chiang Mai?? huh, kim salam la beb...

After that... join pakcik ni punya blog plak... (klik here again n again)okey ko.. bila nak kaya raya bazir duit macam tu lepas da banyak2 kasik kat org miskin n needy people... haish!!! rasanya takperlu nak tunggu jadi "Datin" or dapat title " Toh Puan Sri" ni.. kan2?

p/s: aik? bukan semalam baru post kat wall fb kata i'm not a morning person ke? skang pejadah ko? hahhahaha.. motif???

Monday, November 15, 2010

sTatement bEraNi mAti dia: I USED TO BE TALL, DARK n HANDSOME...

Hurm... it's already 12 o'clock.. duk godek2 fb tgk gambar abg2 aku.. tetibe jumpe gambar ni.. ya allah.. bongok tul la abg yang sorang ni.. sumpah bongok gile..haahahhahaha


* bangang gile tgh kerja bleh pakai bende alah ni.. hadeh.. da la bapak budak.. bukan budak2 pun... hadeh2... lemah jantung tul..

Nama: Mohd Hasif Yaacob
Nickname: Abg sih, asip, asipudin, LoPong (gelaran kecik2... sebab time tgk tv mesti mulut muncung terlopong je...muahahahhah)
Status: berkahwin ngan org Nogori + anak pompuan sorang
Nama Wife: Elani Zainuddin
Nama Anak: Marissa Mohd Hasiff
Pekerjaan: Engineer kat syarikat kapal amende ntah kat Ampang
Tempat Tinggal: Taman Surada Bangi
Umoq: 30 tahun
Latar Belakang: SK Ismail 2, SMSI, Jalan Telipot, Teknik Kg Raja, UPM
Kelebihan: sumpah terer nak mati lastik burung, manjing ikan dalam longkang, ketua gengster kg Bayam, anak Tok Imam Kob yang paling bangang tak dengar cakap, rekod sapu bersih kena rotan kat Ba, ade rumah sendirik time zaman2 remaja atas pokok, paling terer libas adik dia ni: Nonie Alyani ngan tuala basah yang dia pusing2 tu...sumpah sakit sampai aku nangis, baru dia benti.. mengom tul abg aku ni...suka buat lawak bangang yang sakit hati n compom korang kecik ati punya.. penah gaduh ngan aku sampai aku nangis gile2, siap down segala n tepon umi teresak2 nak balik umah tang tu jugak.. (mengom)..orang paling tabah kutuk baju raya aku tiap kali raya... heh~
Sebab disayangi: orang yang bagi duit time besday aku yang ke 19 buat beli " Adam" my teddybear .. jugak orang yang sama belikan walkman sony kaler purple untuk birthday ke 20.. pastu dia da malas nak belikan aku pape.. kedekut taik idung masin...

p/s: moral of the story... sebab tu aku ni lambat matured.. sebab ade abg cam dia yang dijadikkan idola.. hahahahhahahhaa...anak da sorang, tapi perangai cam hagham... hahhahaha

4 hAri LepAs~

Exam PIA cam haghammm.... bodohpadanmukasapasuhtakbacabukukandatalehjawabsoklankbkktusapesuhjarangbacaarticlesegala... ha, amik ko!!!abih exam tgk jam.. 5.30 .. owh ade meeting Hong Kong, g sat.. bayar2 apa yang patut..balik bilik, kemas2 barang, mandi , solat n tgk jam lagi.. da nak dekat kul 8.30 malam.. hurm~

Tarikh: 10 November 2010
Pukul: 8.30mlm
Tempat: Stesen Bas UIA no 5.. kot~
Motif: nak balik Bangi la...esok nak balik Kb da..sape suh gedik g beli tiket kul 7.35pagi.. bongok!

pandang kiri kanan, kiri kanan.. mana bas 231 ni.. lambat la pulak.. ni hangin ni.. ah~ amik cab la.. * sambil lambai2 tgn* dengan muka confident habes~

AY: pakcik, terminal gombak boleh?

Pakcik Teksi Scary(PTS): hurm....*ok pakcik ni scary*

pandang ke bus stop... usha sister 2 org...

AY: sis, korang nak g terminal ke? jom la skali ...

Sists 2 org: owh.. boleh gak...

sampai Terminal.. pandang tambang.. kuarkan duit..kuar cab, amik beg kat bonet, tetibe sister 2 org tu tanya...

Sis: er, bape ye kena share tambang tadi?

AY: eh, takpe2.. niat memang saya nak bayar pun sebab TAKUT naik cab sorang2 malam2...

Sis: Hah??? takpe ke?

AY: a'ah.. takpe2... saya bayar .. saya bayar.. *senyum2 sebab kantoi g btaw dia takut naik cab sorang2*

Sis: owh, makaseh ye.. makaseh...

AY: no worries la.. memang da niat tadi.. sebab tu ajak time kat bus stop tadi.. heeeee*sengih kerang busuk*

* dalam ati..yang ko g bongok gtaw sebab sebenarnya takut naik teksi malam2 sensorang tu pesal? kan da jatuh air muka bila budak tu senyum2 dan tahan gelak....*

p/s: Duit boleh carik, keselamatan diri??? haa!!! kena pandai jaga... moral of the story: Biar abes duit, asalkan safety terjaga.. okeh?

5 hAri LepAs~

aBaNg ko mEmang!!!! haish~

* angkat hp, tekan2 no 0192029***

AY: assalamualaikum..pih, nonie balik tau esok malam lepas abih exam...

HY: owh, ok2.. kul bapo?

AY: tak sure lagi.. exam abih kul 5.30..

HY: okeh.. nati abg pih amik kat stesen ukm la..

* ces.. org tepon sebab nak suh dia mai amik, asal lak kana balik sendirik... uwaaaaaaaaaaaaa... beg berat kot~lappy beg lagi.. sob2.. menci...*

p/s: malu bertanya sesat jalan... lain kali cakap straight forward, tak payah nak jadik adik mithali sangat~ heh!

Monday, November 8, 2010

~girL's dAy oUtiNg~

Perancangannya da lame... cume masa nak kumpul ramai2 tu payah.. kalau weekend, biasenya nad n naw2 n aku balik umah.. tinggal min n mus je kat uia.. plak tu sepatutnya kami berenam... including akey... unfortunately, dia ade hal kena g Terengganu untuk engagement day abg dia.. so, kami terpaksa teruskan rancangan yang da dirancang... awalnya akan ke beberapa tempat yakni 1)Zoo Negara, 2) Bird Park, 3) Butterfly Park, 4) Tugu Negara, 5) Istana Negara, 6) Muzium Negara dan 7) Istana Budaya..... tapi kalau tgk checklist pun, mesti korang kata kelakarkan g tempat2 camtu.. kehkehkeh.. saje je sebab mostly ke sana coz nak having photoshot.. selebihnya tu sebab nak spend masa ngan geng2.... payah nak kuar ramai2 camni sebab kadang2 diorg kuar ngan boyfren masing2.. yang single kuar sama single.. so, that day.. semua orang jadik single, baik yang da ade couple... maupun yang sah2 single tu.. compom2 la single kuasa 2 jadiknya.. hahhahha...really having fun n great time walaupun tak cukup korum kan?

1st stop= KL Birp Park.. gile ko kuar dr uia kul 8.45 pagi breakfast kat Montel dan terus g Lake Garden...tak ke pagi benor weekend tu? hahhahahha.. biasenya membuta sampai kul 10... baru la pasang niat nak kuar ke hape.. LoL~.. by the by....siyes aku suka burung2.. plak2 parrot.. rasa nak amik je sekor buat balik..yang lain2 tu rasa nak lastik je la.. da lama tak lepas gian lastik burung ni.. hahahhaha.. bapak jahat tul perangai...


Heart this pic...

hurm... masa nak photoshot this pic, kiteorg ingat bleh sekor sorang je.. tgk2, aci bird keeper tu letak banyak gile dowh... berbaloi la bayar rm30 untuk sekeping gambar kan.. fees 20hengget pun rasa fun je sebab happy gile... see that Helang??? mula2 duk kedip2 tgk kita.. cuak pun ade takut2 dia cakar ke hape kan.. dekat ngan muka kot.. tapi nasib baik la Baik Budaknya.. hahahhahahha.. tapi siyes parrot tu nakal.. jeling2 buat2 nak gigit.. pastu kedip2 mata.. haish!!! sumpah rasa nak cepuk sebab buat org cuak..2 be honest.. kiteorg statik je masa mula2 abg2 tu letak sekor2.. tapi pastu rasa cam tanak bangun plak dr kusi tu.. kehkehkeh.. burung paling nakal kat tgn Mus... parrot biru tu namanya Bony... hahhaha.. tapi semua pandai posing, siap diorg punya keeper kata smile~ semua pandang camera... haish!! gediknye burung2...


Then, tetibe min kata nak g Planetarium..supposely after Bird park, kami nak g Butterfly Park.. so, da alang2 tempat dekat2, kiteorg pun g la Planetarium dulu...amik2 gambar.. join dalam space jap ade tayangan.. then blah.. tapi sumpah sape yang penah jatuh longkang ke, kaki terseliuh ke, kaki pendek tak leh nak naik tangga ke.. jangan datang sini.. hahhahahhah.. tangga dari parking ke dewan pameran..... haish!!!! cam hareeemmmm~


Luv this pic...


Friday, November 5, 2010

cUkup uNtuK gaDis mCm aKu... *siGh*

MAHU mende alah kat bawah ni!!!!

CANON IXUS 130

Effective Pixels : 14MP

Lens : 28-112.0mm Ff2.8–5.9

Optical Zoom : 16x

Digital Zoom : 4x

LCD size : 2.7″

Internal/External Memory : -/SD and SDHC

Continuous Capture Mode : Approx. 0.7 shots/sec

ISO : 80-1600

Battery Life : Approx. 230 shots with Battery Pack NB-4L

Weight : 114 g

Retail Price : RM 1099.00

cukup untuk gadis macam aku... takperlu nak nikon/canon dslr ke hapa... janji bleh taruk dalam handbag or clutch... tapi~ *sob...sob...*

Tadek ni la... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

plus/ tambah/ +


tambah ni lagi 2 keping

tambah lagi...

dan lagi...

dan lagi...dan lagi 2 keping



maka dapat la apa yang diidam2kan....sob2...

p/s: bila la duit nak jatuh dr langit berkepuk2 cam hujan batu turun.. isk2~

mErapu di maLam hAri~

it's been a long time no entry being posted. kinda busy with examination stuff n "syndrom down disease" n also not to be mention "Drama air mata berulang tayang"..

Sian tul la kat mak bapak dapat anakcammanjenakmaticamni (bajet tak manja la konon kan..heh~)padahal umo da 24 tahun dan layak kawen dapat anak segala bagai.. kan? kehkehkeh.. sorry la Umi n Ba... anakandamu ni macam tak cukup kasih sayang duk hostel ni.. da la makan sorang2... minum apatah lagi.. LoL~

bile stress, . either makan segala mende yang bleh makan dalam bilik ni -aci tolak batu n kayu, baca novel..abih semua da dalam kotak g selerakkan balik... tapi paling stress sebab taleh nak kuar jalan2 window shopping aka sumpah takkan jadik windowshoppingpunyamemangdasarkakishoppingtadekistilahwindowshoppingdalamidupdia sebab semua duit da labur untuk g HK... bagus tak? bagus tak?

going to endure another 1 paper which also the last one- Project Impact Assessment (PIA) on 10th Nov.. lepas semalam down nak mati taleh jawab Transportation Planning yang da fail sem lepas n mungkin akan fail lagi sekali.. bangangpunyasoklanpayahnakmati.. bak kata Ayumi-classmates aku.. kalau tau URP ni ada subject Transportation Planning.. da lame aku tukar amik IRK ( tapi cam pelik kenapa kena amik IRK=bukan bahasa arab lagi kaw ke? LoL~)

so, again 2day, having difficulties in getting the signature for my project paper with Dr Azeez... fullamaksircayalahbuatsayameranasemalamtakabihlagicampurplaknganmasalahni... memang tebaaaeekkkk ah sir!!! gilek ah.. memang sir memang tebaaaaaeeeekkk n saya speechless walaupun selalu kena nganjim ngan depa semua kata saya anak murid kesayangan siap kata sir abg angkat saya lagi dengan panggilan manja -Abg Ajis.. perghhh~tak terluah kedukaan ni sir.. haish!!! jgn pK..jgn pK..

ok

STOP!

Saturday, October 30, 2010

ok.. raNdOm ...

rm250= sehari je? habisla... parah2.... matila kalau seksok pun macam ni.. ingat tu rm 2. 50 ke bang?? sumpah ko gile Nonie..

Thursday, October 28, 2010

kEciK aTi La saNgaT... hEh~

tak terluah apa yang nak diluah...

ngan assignment bertimbun, final exam bertalu2, kuiz cam hagham, masalah bertimpa2...

maaf, tak dapat nak penuhi segala permintaan.... sementelah disebabkan pergaduhan tu, jadik payah nak berhubung.... tapi satu je...


BOLEH TAK JGN SUSAHKAN MEREKA??? saya kesian... dan rasa cam penat dah menangis2... sampai orang cop saya ni melankolik segala bagai... tapi awak tau nape?? sebab awak, sebab dia, sebab mereka... HATI SAYA JADIK SANGAT FRAGILE dan RAPUH... tapi yang saya tau.. ade awak kisah??? takkan??? saya tau, sebab kita lahir je bulan lain, tapi tahun sama...

Saturday, October 23, 2010

hUrm....*siGh* (T-T)

Hurm... hardly to tell the reason...








pMs...titLe taDEk kaiTan pUn.. hEh.. aKu peDuLik haPe...

PMS... i hate it when my head was stuck with my unfinished assignment of Transportation Planning and final paper which i didn't read any of the notes yet.. pastu tetibe period pain datang serang teruk gile2.. sakit, da telan ubat sebab tak sanggup nak berguling2 atas lantai or atas katil ngan kaki ke atas, pale kat bawah..siyes rasa nak terjun bgnn je.. nasib baik iman tu kuat lagi bila ingat, setiap penyakit adalah penghapus dosa...

tetibe teringat cite ni - PERSONAL TASTE- part Lee Min Ho tolong reducekan Gae Innye period pain... boleh tak nak laki camtu.. ahhhhh!!! sakit gile!!!


ok nak LMH jugak.. aaaaaaaaaaaaaaa!!!

nak dia ni boleh tak? tgk rambut pun da bedarah idung ni.. haish!!! aigoooo~


p/s: cam hilang jap sakit sebab tgk dia... parah2... astaqfirullahalazim... nauzubillah.. kembali ke pangkal jalan please NOOR ALYANI YAACOB.. kembali2.. kembalilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh~

bOdoh bEtuL...

Benci perasaan kalau nak dekat2 exam.. exam tu best.. tapi mesti datang habit kalau tensyen and overload pressure, bleh g tgk cite2 korea, baca novel 2 3 bijik sampai kul 6 pagi... kan elok kalau transfer masa tu siapkan esemen ke hape, baca buku segala bagai...tapi.....hurm....

ayat tanya: bodoh kan???

ayat penyata: sangat!!!!!

Monday, October 18, 2010

sAraNghaE~

18 Oct.. owh, it's my dear foolish brother's birthday... Selamat Hari Lahir Sih.. moga perangai makin elok n stop arguing with me n try to be matured... asyik buli aku je... menci tul... kenangan sem lepas yang nangis cam org mati laki sungguh kukuh terpahat kat pale otak gara2 gaduh ngan mung.. sapa Umi naik heran.. LoL~ again, Happy Tua Day... Moga Panjang Umo dan dimurahkan Rezeki....

Friday, October 8, 2010

oKeh.. iMan tAk cUkup kUat nAk taHan gOdaaN ni.. aaaaaaaaaaa~

I was falling in love with body shop when in the 1st year semester 1 entering gombak campus of IIUM.. b4 this, i was the lover of Johnson n Johnson's products (in CENFOS PJ)..n just 2day, they send me the message of this:


aku da macam.. aaaaaaaaaaaaa... bodoh2.. tadek duit tau tak sekarang ni.. aaaaaaaa~

i'm not the person who wears make up except for my eyeliner (celak) n maskara...but i'm definitely a person who love buying toiletries especially from body shop brand.

n u noe what? when person personally ask me..
Kak Nonie, mandi lama2 dalam bilik air , akak buat ape?
my answer will be...
akak mandi la.. asal?
then, they just look at me weirdly.. here, let me share u my secret y did i take a long time for a bath...

tadaaaaaaaa...

senang cite, kalau ko mandi ikut step guna semua bende alah kat atas ni .. then for sure ur bathing time reach towards 4ominutes-1 hour n a half.. LoL~ siyes dowhh!!!! n that what i'm doing when i'm taking my bath.. start ngan gosok gigi, pakai syampoo, pakai conditioner, pakai body polish(scrub yang everyday punya), pakai shower foam, pakai sabun bar tu, then finish!!! pastu la baru pakai body butter n in towel for around 1 n 2 hours before pakai baju.. LoL~.. sebab tu kat umah selalu kena marah kat umi sebab suka sangat pakai towel je walaupun abg2 n adik2 laki ade kat umah.. adeh.. maaf mak bonda.. habit da kot dari dulu.. suka bau body butter n sabun mandi sendirik.. hahahhaahhahhahhaah

my favorite flavour is Passion fruit...sumpah bau wangi nak mati..sumpah ni... tapi selalunya payah nak ade yang full set perisa ni.. sebab tu kalau ade offer yang strawberry flavour, i will buy that one.. almost 4 tahun guna body shop ni... tak penah pakai yang lain selain dr 2 perisa ni... hahahhaha.. that's my problem, kalau da berkenan n suka sangat.. yang tu la sampai sudah.. setia la konon kan? hahahhahahha... kalau passion fruit, dia tadek body polish.. the differences between body polish n body scrub... body polish ni bleh pakai hari2 yang mana body scrub hanya 2 kali seminggu.. so, kalau weekend tu, mandi dia lagi lama dr weekdays la.. kihkihkih.. so, it is not that i love being in the restroom.. but it is because, FYI,they kEEP me there...as far as I concern, i do love main air.. LoL~

Strawberry Lip Balm
Lagi?haaaaa.... i wear this balm since i was in matriculation of UIA (a.k.a CENFOS) ... to be honest.. sampai skang tak abih2 lagi... LoL~ gilek ah... tak tau da nak makan ke, nak buat ape lagi..hahhahahahha



Dan Lagi???ha, ini losyen tangan.. i was supporting the brand in helping children n women abuse n the price of rm39.90 of the stuff , rm30.00 will be donated to any society that helping them... membeli, sambil menderma.. takpe mahal skit asal niat kita ikhlas nak tolong orang .. kan?

Apart from that, i like to collect this miniature if shower foam that packing for a traveler. hehe.. 5 flavor below, in my closet n some of them already being used.





p/s: tetibe teringat kat Umi time mula2 balik cuti nak praktikal tu.. dia masuk toilet bilik aku , kuar2 je, dia kata: subhanallah.. patut la mandi berjam2 , pakai ape tu nonie... semua duit umi kasik abih beli benda tu je ke? hahahhahahhahahhahhaha... kehkehkeh... aigooo~

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU