Saturday, June 13, 2009

LoVe iS...

Maksudnya:

Umpama coffee atau lebih khusus ialah rase cinta itu umpama orang yang addicted atau yang tak suka minum coffee

Penerangan:

Addicted minum coffee tahap cipan...

Sangat teruja asal Nampak coffee, bau coffee atau orang sebut pasal coffee. Hari2 minum coffee, ari ni latte, esok cappuccino, dan macam2 lagi…yang penting, origin dia tu coffee..kiranya main ingredient tu, dari bijik kopi.

Gile rase nak minum puas2, tak pandang da tea or hot choc or holick,walaupun coffee tu kadang2 buat dia berhabis banyak duit (kalau coffee tu mahal la kan), tetap nak minum walaupun tau kadang2 kafein dalam coffee tu buat dia rase sakit kepala, buat dia rase nak muntah dan stomachache gile2..Who’s care kan..da suka sangat minum kopi..layan~~~

Gilenye tak suka minum coffee sangat2...

Bau coffee tu pun buat dia rase cam nak pengsan..skit nye takut kalau lalu tepi starbucks ataupun mane2 kedai yang berkenaan…sebab kalau lalu, mesti dia pening.

Tak heran pun kalau coffee tu ade ke tidak kat dapur, belasah je milo ke, holick ke, chocky ke,tea ke…Tapi kena tgk jugak, pulak2 kalau dapat kawan yang memang gile coffee, kita tanak masuk pun kedai tu, tapi kadang2 sebab teman kawan, so, masuk la jugak, tahan la walaupun rase nak pengsan, nak muntah atau pening…rela dalam paksa…

Konklusi:

Tapi manusia mane tak minum coffee, tak suka skalipun, kadang2 kalau g umah orang, orang da hidangkan coffee, takkan tanak minum walau seteguk..so, end of the day, dia nye ikrar yang benci coffee tahap gaban tu, kena diturunkan ego untuk tunjukkan rase hormat kat tuan rumah…jugak same pade orang yang addicted kat coffee…dia kena stop minum coffee bila dia tau bahawa coffeelah yang buat dia kena migraine or what so ever…so, in a nut shell, semua orang penah minum coffee, samaade dengan rela hati, sengaja, suka2 atau paksa rela, secara tak sengaja dan tgk pade keadaannya pada mase tu. so, suka atau tak pade coffee= perasaan bila being in love or fall in love. (definisi dan teori aku semata2..kihkihkih)

p/s: bila baca balik, aku plak cam compiuh dan tak paham..hahhahaa

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU