Tuesday, May 5, 2009

apAkaH...

Hikhikhik..ramai yang duk Tanya aku, aku buat mende kat sini..so, untuk membetulkan keadaan  bagi sesapa yang rase aku ni datang untuk bercuti semata-mata di Negara kanggaru n koala bear ni, aku buat entri ni. Antara sebab2  aku datang ke sini adalah:

1)      To baby-sit my nieces- Huda dan Hanan

2)      To enjoy my holiday

3)      To noe that can I survive here

4)      And to try the new weather…hahhahaha

So, kiranya 4 dalam satu la motifnya...tapi sebab utama memang aku datang untuk tolong abg n akak ipar aku  jage anak2 sedara aku sementara mereka ke ofis or classes…both of them doing phD at different uni, tak amik nanny coz kami adik beradik bergilir2 3 bulan sorang untuk jage budak2 cute 2 orang ni…dan kali ni adalah giliran aku…

Bagi motif yang kedua, hehe..orang tua2 kate, sambil menyelam..minum air..n I just did that.disebabkan uia memang bagi cuti almost 3 months untuk aku berpoya2..aku pun mengofferkan diri…dan jugak merangkumi motif ke 3, bolehkah aku survive disini?? Hahahahhaha..kaitannya adalah sebab aku selalu sangat homesick ..so, nak tgk, mana la tau nanti2  sambung master kat sini ke…so, alhamdulillah, dalam 3 minggu ni..survive la…hahahaha

Motif ke 4 tu actually just saje nak taruk…hehe..sebab aku ade buat kuiz kat fb ritu dan dia ade cakap yang aku ni jenis yang sukakan musim sejuk..dan jawapan aku: pale hotak ko!!! Tak hingin aku..hahhahahhah..gilr bapak tahap gaban sejuk nak mampus..haish!! padahal tak masuk winter pon lagi..(skang tgh mid-autumn)

So, diharap, aku menjawab spekulasi2 korang dan jangan salah sangka aku nak berlagak datang kesini..ok??? hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendirik, lebi baik hujan batu di negeri sendirik…tu je yang aku nak btaw…hehe…hope all of u understand that saying very much!!!! Uwaaaaaaaaaaaaaaaa…miss Mesia..isk2… n do pleassseeeeeee…..jgn pesan souveniers, aku memang takdek duit….hahhahahhaha…

Till then, Chow!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU