Sunday, April 19, 2009

hAri iNi ::2::

6.00pagi Baru nak tido..hahhahaha..duk gosok baju skolah adik2 n tgk cite korea…pergh!!! Solat subuh…n kejut amad, then tido…..

11.30pagi Bangun mamai…asal senyap je umah ni..asal umi tak bebel lak aku bangun lambat ni..pelik!!! kuar bilik, tgk semua pintu kunci, owh, umi bawak ba kuar jalan..haish!! bukan nak btaw orang..hahhahahapadan muka aku kena tinggal!!!

12.00tgh hari Tetibe teringat ang umi mintak tolong sapukan sesawang lelabah…mmm..umi takdek, baru aku rase nak buat keje..haahhaha..semalam rase malas…ok, time to do the house chores!!! Mula2 nak g jemur kain, tapi tak jumpe carik kunci umah lagi satu, kalau umah ni tebakar, maunya aku mati lemas ni…hahhahaah..takdek jalan kuar, bahaya tul… so, sapu sesawang dulu…

1.00tgh hari Mmm..blom siap lagi satu keje ni, da lunch hour, alamak, blom masak gak, umi ngan ba ni makan kat luar ke? Tak mungkin!!!so, ke dapur, masak nasik n rendam ayam..nak buat pe ni..hp plak mana ntah letak semalam, nak mesej umi pun takleh..haish!!!lantak la..sambung sapu sesawang lagi…

1.30petang Owh, umi balik!!! Yeay!!ok, teruskan sapu sesawang, coz tau, kalau da lewat camni, mesti umi yang mask, sebab Bad a lapa, aku sambung g jemur kain, then tolong umi prepare lunch!!!

2.00petang Ba ngan umi sedang lunch, tetibe aku rase nak buat sambal kicap terharu…hahahha, ok, set, buat sambal kicap n terung tempura!! Oyeah!!Tetibe…. A”KUM!!!!, alahai, tetamu ni, kalau nak bertandang pun, cube la pilih mase yang betul..mmm..umi bgn, kuar n kemudian ba pun ke depan, nasik makan tak abih lagi..aku tunggu, buat air, lamanya pulak diorang ni..haish!!! mandi la dulu…

2.45petang Then siap mandi, ba n umi duk tgh makan…join diorang, borak2,yin baru balik dari skolah, kami da siap lunch…kemas meja makan, tetibe umi tegur, nonie, asal tak sapu lantai ni..aku pun, alamak..malasnya plak..cemana nih!!!takpe, buat bodoh..hahaha..jahat!!!

3.00petang Main tenet, tgk tv, n etc..tunggu amad balik, takdek teman gaduh..hahahaha

4.00petang Ok, amad balik,mula2 buat steady, dia duk cite2 apa jadik kat skolah..tetibe dia cakap, “kak nonie, esok amad nak bawak muffin kak ni g skolah, kawan amad nak..amad nak jual”..aku pandang dia…”pok!!! Atas kepala”…”adoi!!”..tolol la mung ni amad, tak baik la..bagi je la..tak payah jual2..kak ni cepuk kang!! Haish!!!gaduh2..sampai dia majuk

5.30petang Tgk tv, Ba tido, umi kuar tgk orang sakit, kakak main tenet, amad main game, yin kuar, abg syah dalam bilik, kak na pun duk tgk tv…..

7.30malam Owh…prepare dinner,ngan kak na…tadi da kena marah kat ba coz tak sapu lantai lagi..hahahhaha..ampun bapak!! Udah kau tahu perangai anakmu ini…kalau datang malasnya..habisla!!!!gaduh ngan amd jugak duk lengah2 mase nak ngaji..aku buat deal, gorengkan dia fries, takleh makan selagi tak abih ngaji!!! Hahaha..berjaya!

8.30malam Dinner 2gether n borak2…ah!! Suka suasana ini… mmmm…jap lagi nak tgk tv n sambung main tenet lgi…malam ni kena tido awal..esok ade appointment ngan Dr.Sharifah…n kuar ngan umi, beli barang2!!! Oyeah!!

Ok..sudah untuk hari ini…Cekedout!!


2 comments:

Anonymous said...

wei mek cighikk!!mung g oz bilo..?
dok kabor skit pun ek...
doh la mandi begheje...hehehehehe kim sale ko abe nih nge kak zu..mlm ni aku tepon dumoh...

thE^DuCheSs said...

kalu hok panggil aku gini, mung jah sih..hahahhhaha...bodo molek...malu weh..hahhaha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU