Tuesday, April 14, 2009

hAish!!! perLu ke dikhabarkan paNgkat daLam faMily????

mmmmm…minggu sudah aku menghabiskan hujung mingguku di Ipoh, Perak..di samping mengunjungi kakak sulungku yang udah lame tidak ketemu, aku juga melawat new born nephew yang dipanggil munir oleh kakak2 dan abg2nya…dan disini, aku mempunyai 2 berita.

Khabar gembira dan khabar tak bape nak gembira..tapi, sudah tentu kamu mahukan khabar gembira dicanangkan terlebih dahulu sebelum khabar buruk diceritakan..hehe…mungkin cam bodoh je ayat2 di atas, sedangkan aku lagikan duk gelak menaip ayat2 skema ni..apatah lagi korang yang membacanya..ok..back to the point…

Good news: anak saudaraku yang sulung –mohd izyan hazalan(24years old)atau lebih mesra dipanggil Egy, is going to engage…diulangi…egy akan bertunang..mungkin dalam mase terdekat atau beberapa bulan akan datang….Alhamdulillah mungkin…maksudnya, aku jugak gembira dengan khabar ini, maknanya relationship between him n mimie are doing great…

Bad News: weh, aku blom bersedia nak jadik grandmother kot dalam mase 2 tahun ni..gila2!!!! umo 24 @ 25 ade cucu..bapak tak hot!!!hahhahahha..owh..sungguh..aku terkejut..dan aku tak bersedia..haish!!!! cemana ni wei..huhu!!!!dan hal ini akan menjadik reality kalau Egy tu mintak nak kawin tahun ni atau tahun2 berikutnya…hui!!! Mencabar minda tul la…
Dan, antara solution yang aku dapat:

1) Carik boipren skang..hahhahahha..( tak mungkin aku setuju)
2) Terima caLon umi…..jugak ha ha ha ( tak mungkin aku setuju jugak)
3) Halangkan pertunangan itu…ha Ha Ha ha ( sangat2 idea jahat)
4) Betulkan minda dan jadikan ianya adalah tak memberi impak kepada status aku…(mmmm..boleh dipertimbangkan)
5) Dan putuskan pertalian dengan diorang..hahahhahhah..(idea bodoh lagi bangang)

Konklusinya,aku seperti memerlukan recommendation dari korang untuk membuat keputusan yang sewajarnya….hui, penat da kot pikir hal status pangkat dalam family ni…buat sakit jantung je..asal la akak2 n akak2 ipar aku suke nak beranak ramai2…haish!!!!!tetibe rase nak sumpah diri sendirik jadik mini cooper s kaler merah..hahhahahha..bongok!! k, aku da tak leh pK…lu pikirlah sendirik bak kate nabil..till then, chow!!

5 comments:

aMaeBa said...

1) Carik boipren skang..hahhahahha..( tak mungkin aku setuju)
2) Terima caLon umi…..jugak ha ha ha ( tak mungkin aku setuju jugak)
3) Halangkan pertunangan itu…ha Ha Ha ha ( sangat2 idea jahat)

hahaha....
ske yg nie..
jahat gler k.N!

- M i N - said...

mael...aku rasa de perlu kawen skrg la...jln2 kt mne2 shopping complex,pastu bila nmpak lelaki yg de berkenan..trus ajak kawen...kahkahkah

thE^DuCheSs said...

weh..korang ape tau...sakit pale hotak tau pikir bende alah ni...haish!!!

mael: ko baru tau ke akak jahat?eyh?

min: yang jumpe tu bleh bagi akak mini coopers kaler merah ke min? kalau boleh on ah!!!

- M i N - said...

ikut akak r..klu akak pndai pilih,dpt la akak yg lelaki mcm tuh..hahah

thE^DuCheSs said...

tu la..haish!! payah tul...ni rase nak betukar jadik bende tak bernyawa ni...

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU