Sunday, April 26, 2009

di SaNa sINi ::1::

mmmm..da lame tak buat entri untuk blog aku..bukan busy, tapi, bila terlampau sejuk, aku lebih suka hibernate di rumah n menonton tv….hehe…

Alhamdulillah aku telah tiba di bumi kanggaru dan koala bear ni pade hari selasa lepas…segalanya selamat dan aku juga ok..hehe..bertolak dari M’sia jam 1340, dan tiba di sini jam 1130 malam…dan, cek imigresennya sangatlah mencabar..sebab aku membawa, ikan kering, keropok, ikan bilis, budu dan yang sewaktu dengannya..hehe..da name anak jati kelate…budu kena bawak ke mana je anda pergi…nasib baik kak na da pesan, sila jawab dengan confident bila dia Tanya soklan2 berkaitan barang2 yang kita bawa….so, aku tersenyum dan cube memberi muka confident tiap kali menjawab soalan yang ditanya..dan Alhamdulillah sekali lagi…semua barang2 yang aku bawa….lepas dengan jayanya..huhu.. including my ADAM…hehe…

Skarang adalah mid autumn seasons, tapi sejuk jugak la..time aku turun flight, suhu adalah 11degree..pergh..nasib baik da bawak sweater…bila autumn, siang adalah sangat pendek dan malam adalah panjang….subuh kul 5.30pagi (sama kat mesia) , zohor kul 12.15tgh hari, asar kul 3.30petang, maghrib kul 5.30petang dan isyak kul 7.30 malam….tapi kul 4.30 da gelap kat luar…ya, aku rase pelik coz kat mesia kul 5 tu, aci duk berlari main badminton lagi kat luar umah…hahahha

First time in mylife aku pakai baju 5 layers kuar umah, dan tido bawah 4layers blankets.hahhahaha..kalau kat hostel..jgn harap la, ntah2 blanket pun tak tau ade ke tak…baju lagi la…takat baju klawar pun ok..tapi kat sini..haish!!!! sejuk nak mampus…tetibe aku sangat bersyukur duk mesia..hahhahahha….patutla ade pepatah yang cakap, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendirik, lebih baik hujan  batu di negeri sendirik..mmmm..baru aku paham sebenar-benarnya pepatah tersebut….hahhahahha..

Owh..aku da ngantuk..seharian da hari ni..penat sangat..so, till then, cHow!!!

 

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU