Sunday, March 29, 2009

pErLu guNa worD keJam atau rEjam???

Oh! Aku dikecam hebat di blog cik paiman dan pakcik yahya…sungguh! Aku tak menduga, kawan baikku sendirik menikam dari belakang dengan menghasilkan dan menyebarkan gambar2 yang mengaibkan aku..hahhahahhahaha..bodoh gile ayat!!hahhahahhahha

Btw, buat mangkuk hayun 2 ekor tu ( dibaca dengan penuh kelembutan) ….akak mahu mengucapkan tahniah di atas kejayaan kalian mengutuk akak dengan begitu hebat! Wah! Akak terharu dowh!! Secara amnya sangatlah membara hati dan perasaan ini, tapi apakan daya...kamu adalah orang yang disayangi akak....Dan secara khususnya pulak, tetiba Akak teringat pesan umi…kalau orang buat jahat, jangan dibalas jahat, balas baik2 aje..so, hendaknya korang sedar bahawa kata2 akak seperti contohnya: “akak sumpah ko jadik Katak kembung, min”Dan…“akak cabut tayar keta ko n campak dalam sungai Gombak, mael” itu hanyala ilusi dan sandiwara semata2…sebab tu permulaan ayat tadi, akak sudah mempraktikkan bende jahat dibalas baik dengan memanggil korang mangkuk hayun. Pahamkah??? Untuk lebih terperinci, sila baca justification di bawah: (bila anda mengambil kos planning....anda kreatif dalam membuat justifikasi…hahhahahaha)

Mangkuk iaitu sejenis bekas makanan yang berbentuk seakan-akan pinggan tetapi lebih melengkung ke dalam digunakan untuk meletak makanan, hatta sebagai perhiasan semata-mata.Hayun pulak adalah kata kerja untuk perbuatan menghayun sesuatu objek yang ringan lagi solid ke udara. Maka, jika digabungin, mangkuk hayun adalah mangkuk yang solid tetapi ringan dan boleh diperkotak-katikkan iaitu dengan cara menghayun ke udara. Jadi disini, kaitannya dengan korang adalah= satu pujian dari akak iaitu bilamana akak me'refer' korang sebagai mangkuk hayun, itu bermakna akak memuji korang dengan cara:

Mangkuk hayun= adalah mael dan min=yang 'ringan' atau 'solid'=maka, anda berdua perlu gigih berdiet=untuk menghasilkan ayunan yang mantap lagi power.

Ok.jikalau korang tak paham, akak pun dah compiuh sebenarnya ni.plak2 duk siapkan report yang cam haram ni…..rase cam nak terjun dari atas kusi ni pun ade..tu blom kira part duit yang akan habis jap lagi untuk mem’print’ report yang ntah pape ni…..ok then, Atul da jelling, c u later…Chow!

p/s: sememangnya nama korang 2 orang dalam senarai souvenier akak untuk kawan2 sudah/telah dan wajib dimansuhkan.....harap maklum!surat menyurat adalah tidak dilayan...

1 comment:

- M i N - said...

haha sy tak paham...otak tgah penat lg...nnt la sy baca dengan penuh perasaan ye...haha

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU