Tuesday, March 3, 2009

GOD is always GOOD in anything…..

Apakah?hmmm..
semalam, aku baru balik dari kaed kul 6 pagi, dan, semasa berjalan pulang, kutemui wallet quicksilver kat depan gate ameenah….so, cek2, rupanya wallet sorang budak pompuan, kos econs.Dengan hati2, bukak la wallet tu untuk kenal pasti sape punya, dan ku kira budak itu sangatlah kreatif kerana dalam wallet dia da diletak satu nota yang mana jikalau sesiape yang terjumpe wallet dia, sila kembalikan kepada Thuraiya, economic student, mahallah asma’, juga disertakan no.phone…agaknya da selalu hilang purse kot…so, amat menyenangkan kerjaku..lalu, dikutip wallet itu dan kubawa pulang kebilik. Sampai kat bilik, aku pun msgla empunya badan…so, sesi taaruf seketika dek kerana aku da takleh nak bukak mata coz ngantuk tahap cipan, maka, aku bgtau dia untuk bermsg di lain waktu untuk bagi balik barang dia..nak ditambahkan lagi citenya, sepatutnya anto wallet tu tgh hari kat centre…tapi aku still duk present kat depan lecturer sampai kul 1.30tgh hari ( janji ngan thuraiya kul 1)…so, dipostpone lagi….ptg tu, balik dari studio, lepak2 kat café ngan naw2 sampai kul 6,(coz thuraiya ade class) naik ke bilik, TERTIDO la lagi ….da pagi tu hanya tido 2 jam je kan…sambung la tido balik…huhu… dan, ntah kul bape ntah, bunyik mesej,aku cam da mamai2, tetibe jila (roommateku) kejut cakap ade orang nak jumpe…aku pun baru gigih nak bukak msg dan baca yang thuraiya tu da otw ke bilik nak amik barang dia, walhal da sampai depan pintu kot!!! Haahhahahah..bgn la kalut2, jenguk ke luar, dan….er…er..dia datang ngan kawan dia, pakai jubah n tudung labuh, perghhh… aku plak…hahahhahaha..ngan muka mamai, rambut serabai dan mmmm( no need to mention the dress code at my own room).hahahhaha..terus lupe nak ajak dia masuk, terus bagi wallet tu kat dia, dan borak skit2 ( kuagak, dia Tanya mana jumpe wallet dia n ucap thank u banyak2-rase2 aku la…coz otak cam tak bape berfungsi) n TUP2!!!, dia bagi aku KINDER BUENO (feberet aku kot!!!) ngan Cadbury chocolate!!..wah!!!!! tetibe cam segar jap bijik mata ni.hahhahahha..tapi kejap je la… lepas thuraiya blah..aku masuk bilik balik, then, ZZZzzzzz! Sambung tido balik…hahahhahahahhah.. dan, bila da fully awake pagi tadi kul 5.30, baru aku teringat yang aku tak ajak pun dia masuk bilik …( memang tak elok budak ni..hahaaha) dan aku jugak tak bertanya pun cemana wallet dia bleh ilang..hahhaahha..masyaAllah, sangat tak elok budak ni- bak kate min…..dan tak berkenalan pun ngan thuraiya tu- lagi skali, memang sangat2 tak elok budak ni…( suka eja name dia..sangat unik drpd dieja cam biase- Suraya) ….haish!!!
But the moral story is, memang aku mengidam nak makan kinder bueno malam tu, dan Allah itu maha mendengar- SUBHANALLAH- aku dapat apa yang aku nak, dan thuraiya dapat barang yang dia hilang…buat baik, dibalas baik kate orang dolu2..dan peribahasa itu, buat aku percaya yang orang yang mencipta peribahasa itu, amatlah betul, cekap n mesra..hehe..n GOD is always GOOD in everyways….i’m proud to be a muslim..oyeah!!!!wallahua’lam..so, cekedout!!!

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU