Saturday, March 7, 2009

bErsaMbung Lagi...

ok..ini adalah sambungan siaran tergendala ptg tadi...

Time aku sampai kat lcct, agak panas cuacanya tapi ujan rintik2 skit..aku da gelabah ayam coz aku tak suka kalau fly time ujan sebab aku memang compom 100% akan pikir prkara2 yang negative semata2...then, duk sms ngan farhan(my bro)....duk ngadu cakap cuaca cam nak ujan n aku tak suka ...dia duk gelakkan aku n opkos dia pun same, tak suka terbang bila ujan..kiranya kami sangat sehati berdansa dalam masalah ni..tetibe aku terpikir, haish...burung2 diorg duk terbang2 time ujan tu, tak terbabas ke laluannya? hahahhahahha.bongok je soklan....ok, berbalik pade cuaca...lepas amik boarding ticket ( kul 1310) aku masuk then tgk cuaca kat luar lagi..alhamdulillah ...agak panas, tapi siape tahu cuaca kat kota bharu kan? so, nak sedapkan hati, aku call kak na.tanya2 apa yang patut then btaw aku bertolak dalam kul 2 camtu...then, sambung buat sudoku lagi( memang tgh gian sudoku...hahhaha)dalam kul 1330, diaorg start bukak pintu for flight ak 6324 to kota bharu, aku bangun nak g beratur dan aku perasan sangat ramai lelaki2 yang memakai baju my team football,aku pandang sipi...

ya! itulah team MY TEAM malaysia (agaknya la kot...)aku buat konklusi sendirik..hahahhaha
so, buat ape nak amik pedulik kan, my team je pun, lain la kalau man u punya team ke, nak jugak bergambar2..hahhaha...

so, i end up masuk dalam kapal, then duk tercari2 seat aku...da jumpe seat, aku tak sampai nak letak beg galas aku, kebetulan ade steward kat sebelah, so,nk mintak la dia tolong, aku baru je bagi ayat:

me: excuse me, can u take my.......
steward: what? u want me to take ur bag? then tak payah bagi balik??
me: aku pandang dia ( dalam hati da mendidih ni... nak buat lawak tahap cipan la pulak pakcik ni...kalau handsome takpe gak..ni idak)
then aku sambung ayat aku: i just wanna continue my sentences. can u take my bag n put it there( sambil tunjuk kat hand luggagenye tempat)
dia senyum.cam da terase aura aku moody kot!
amik ko...nak bergurau pun tgk tempat la..aku da la pantang orang potong2 aku tgh bercakap....ade ke pulak nak buat lawak bodoh time orang duk kalut2 cari seat nak duduk..mau je aku cepuk mamat tu...

haish...tetibe aku teringat pa'an suh aku kim salam kat stewardess comel n cun dan akey plak suh aku kim salam kat steward handsome....sorry la korang, semua tak bagus arini..hahhaha..tadi stewardess cume sorang nlagi 3 adalah kaum adam...tapi ketua pramugara dia cute..hahahhahha..dan, aku paling suka tgk cara2 untuk menyelamatkan diri tiap kali aku fly, nampak sangat "cute". apakah? hahahhahaha...dan suka bila diorg men'introduce'kan diri masing2..dan tadi kapten kapal adalah kapten jefri n co-pilot dia adalah chinese man.

mula2 perjalanan adalah ok..dan aku menyambung permainan sudokuKu sambil meneguk green tea water...da tetiba, kapal cam goyang2 dan sebagainya, (tak perlu dicerita detail) mungkin kerana ku lihat awan sangat tebal dan mungkin da masuk ke kawasan udara yang berbeza..huuuu..aku tak suka bila fly tak stabil...goncangan2 yang sangat biase kot(sebab aku tgk stewardess sorang tu aci main lari2 duk jualkan air kat passenger yg lain)hahhaha..mungkin aku yang terlalu fobia ngan ketinggian, jadik, suka pikir yang bukan2...

then, almost 50minit, sampaila aku kat Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra...

ahah!! aku sambung kat entri lain plak bila da sampai airport kb..yang ni cam da panjang da...till then, chow!!


No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU