Wednesday, February 18, 2009

LuaHan pEraSaAn beNganG….

Ya Allah..jika kau mahu menguji kesabaranku dengan cara begini, bagilah aku ruang untuk bersabar dengan sesabarnya…sesungguhnya kutahu bahawa sabar itu separuh daripada iman……amin

Marahkan aku?ya aku sangat marah..malah melampaui marah yang pernah aku marah sebelum ni….

Murah sangatkah harga diriku?

Owh..baru kutahu rupanya bahawa aku ni sangat miskin lagi hina mungkin….dahlah dicop suka meminta duit ngan baba dan umiku..pulak tu, dengan mudah orang menganggap harga diriku sangat murah…

Ape kau ingat aku ni perempuan pisau cukur???????????

Sumpah aku nak bersumpah..
kalaulah aku tau kos yang aku amik sekarang memerlukan duit dengan banyaknye , aku TAKKAN amik kos ni jika itu yang boleh menghalang aku dicop sebagai anak yang suka meminta2 duit…ya, aku bersumpah aku akan amik je kos yang cikai2 yang ba ngan umi aku rekemenkan time mula2 isi borang upu dulu.siyes!!!sangat siyes!!supaya aku tidak perlu menyusahkan kedua ibu bapaku memasukkan duit ASAP bilamana aku perlukan untuk membayar harga printing peta2 aku.juga, aku takkan kesempitan top up maxis bagi handphoneku dan tidak perlu aku merayu2 duit sampingan daripada abg2 dan kakak2ku…..

Tetiba aku rase hendak menangis…tetiba aku rase nak menjerit!! PERGI MAMPUS LA!!!!

Nak cakap aku emo? Baiklah..silakan..i dun give a demmm wot u think!!! Memang itik tul aku rase..semua rase macam berpadu,-sedih+geram+marah+bengang+nak menyumpah2+nak bunuh org+nak cekik org+nak terajang org+nak cepuk org+DLL-memang itu yang aku rase..

Prinsip aku=sangat mudah untuk memaafkan, tapi sampai mati aku tak lupe bila hati aku terase. ..

Ya, itu pegangan aku= IT’S EASILY TO FORGET, BUT HARDLY TO FORGIVE…..

Pada yang berkenaan, bagi aku mase 2 minggu untuk cool down, tapi jangan harap aku akan layan korang sama ngan aku layan korang sebelum korang buat aku terase yang amat paling….paling tidak, reaksiku adalah seperti biase bila berhadapan ngan korang….tapi ingat…. SAMPAI MATI AKU AKAN INGAT APA YANG KORANG BUAT KAT AKU!!!

Just want to remind u. when I’m in a bad mood condition, I dun show it physically, but I tend to make u feel the aura…so, u won’t see the differences, but u’ll FEEL the differences…got it??

And dun see me as u know everything about me…if certain event cause me the headache, I’m totally will change my character into 360˚.so, watch ur step, dun go beyond limits!!!

Sedangkan dengan besfren sendirik aku jarang nak pinjam duit,sebab malu, inikan pulak sesapa yang rase dirinya boleh buat apa saja yang korang nak buat…..dan…

AKU MEMANG SEORANG YANG SENSITIF…

Bende kecik akan jadik besar kalau aku da tak suka cara korang nak bantu aku…

Lastly, thanks a lot for ur concern….but no thanks….

Aku yang sombong lagi berlagak,
Noor Alyani Yaacob

TITIK!!!

2 comments:

Xulikha said...

cmner nk pnjm duit ngn besfren. bestfren pun sengkek kut.haha.
ok3...sori! juz kidding!

thE^DuCheSs said...

tu la pasal aku tak penah mintak ngan mung...hahhahaha..da ok da time ni zekk..tetibe rase aku terlalu emo...hui..wallaweii tul

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU