Sunday, January 4, 2009

Happy besday noniee!!!

Happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to nonieeeeee….happy birthday to me…….

OMG, I’m turn 23 years old…tuakah? Atau meningkat dewasa? Aku lebih sukakan perkataan dewasa, Nampak bersopan skit..hehe..

Dulu, aku cukup fobia bila besday aku, tapi skang, da boleh trime hakikat yang aku memang da berumur 22 tahun ke atas…hahahhaha..bunyik cam klakar, tapi, aku tak suka bila aku meningkat dewasa.aku lebih sukakan gaya keanak-anakkan dan perangai yang nakal, degil n tanak dgr cakap…

Memandangkan da berumur ‘23thn’ pada pukul 6.15p.m semalam, aku tau, aku kena menganjak ke arah manner yang bersopan skit, tak patut lagi panas baran tak tentu pasal, tak boleh mengada2, tak boleh nak rely on kat akak2 aku lagi, tak boleh degil sangat, kena bukak minda skit bak kate org..hehehe

Sempena besday aku, aku nak wish kat diri sendirik, walaupun dari abg2, akak2,adik2 n umi ngan ba, tak lupa kawan2 rapat da wish berbakul2 best wishes, aku tetap nak wish kat diri sendirik gak…

First skali, nak ucapkan syukur kat Allah sebab dipanjangkan umo sehingga 23thn da,diberi kesihatan yang agak baik,dan kewangan yang kukuh sedikit hasil dr scholar pa n ma n bro n sis-hehe-juga…hidup yang sangat bahagia disamping family terchenta, tak lupa kawan2 rapat-zek, faseh,mcdah,akey n min- yang banyak bagi komen2 yang sangat menggetarkan jantung..hahaaha…anak2 sedara yang secara tak langsung banyak mengajar ku erti kesabaran …juga sesiapa yang berkaitan yang rase dirinya berkait dgnku…memang appreciate sangat2…cume tak tau nak berterima kasih cemana.

2ndly, buat sesapa yang da bagi adiah2 tu, hehe, walaupun dr abg2 n kakak2 adalah adiah pakserela-hahahha..tapi kutetap menghargainya…tima kasih yang tidak terhingga…sangat2 bangga dapat adiah dr korang…tapi tahun lepas lagi byk dapat adiah la..tahun ni da kurang..hahhahhah

mmmm…patutnya aku da start tulis blok aku hari2..tapi masuk arini, da 4 hari aku demam takleh g memana..meeting group n kelas ganti Dr.mohit tadi pun tak g..memang rase cam org bodoh je duk terbaring kat atas katil ni…aku yang baru sehari cam ni rase cam hape….aku bleh bayang cemana org yang sakit berbulan2 terlantar je atas katil..nauzubillah…tapi mungkin tu sebabnya tuhan nak ampunkan dosa..tu yang aku pk dr sudut positive…ingat best ke asyik tido n baring sepanjang hari ni..cam haram!!..hahahhah…

sebabkan semalam besday aku…aku dapat banyak gak la wish2 dr family n kawan2 aku…sebenarnya aku tak suka pun org wish…memandangkan umo da 23 tahun…rase cam da tua sangat…hhahahaha..kalau dulu time umo belas2..happy la gak..memandangkan still “sweet sebentinn” hahhahha..memang suka la..tapi skang ni…mmmm…lain rasenya….rase pelik bila org wish..rase tak sesuai…

umi aku plak wish ngarut2..cakap da bleh buat keputusan sendirik..hui..tu yang aku tak suka..maknanya cam aku ‘memang’ da makin tua…plak tu, umi sambung lagi…kena matang2 skit anak umi ni..takleh manja lagi da…ADEH!!! Kena lagi…budak2 sangat ke haku ni..rasenya da cukup pompuan da…hahhahaha….aku akui, aku memang manje..tapi ngan kawan2 baik aku n ngan adik badik aku je..memang mengada habis la..cube korang bayang kalau umo 23tahun tapi kalau nak balik kg tak penah g beli tiket bas sendirik..tak reti.hahhahahha..sebab dr aku masuk matrik sampai skang, abg2 aku yang g beli…hahahhaha..cam bodoh je bunyiknya kan??dan kat umah aku memang terkenal ngan garang n suka bebel…aku pun tak tau apsal..mulut takleh nak diam kalau ngan abg2 n adik2 aku..diorg uka sangat nyakat..sebab diorg tau aku akan ngamuk n bebel…hahhaha…da jadi habit lak..pal tu blom kira kalau aku majuk..memang ba aku tegur pun aku bleh diam tak jawab..badmod punya pasal..teruk kan?hahhahahaha…. Ada lagi yang umi wish….boleh pulak g tnya: kalau org masuk mintak, umi setuju je eyh?hahahhahah..siyes aku terkedu!!bukan itu yang aku mahu!!

Ikutkan hati ni..memang la pk pasal kawin..tapi tu perancangan bila umo aku 28 tahun ke atas…so, bajet2..ade 5 tahun lagi nak pk pasal boipren ke hape..aku tak heran pun org ade bf ni..sebab aku tau, kalau ade, memang serabut kepala otak…sebab aku ni fobia pade commitment..hehe…org kate sorang2 buat kite rase sunyi….tapi aku suka..sebab bila sunyi, aku suka pk au nak balik umah..haahhaha..bukan nak ajak kawan2 laki kuar…lagipun ade akey n min yang teman kuar kalau bosan pun…to be honest, aku tak suka kalau kuar jalan2 ngan budak laki…rase tak bebas n cam bukan diri sendiri.aku cakap dr pengalaman, bukan saja2 nak kuar dr mulut..tapi tu la…lain org, lain yang diorg rase..contoh terdekat-bstfren aku, suzek…hahhahahah..tak sabar2 nak ade boipren budak tu…

k la...da banyak sangat mepek2....lain kali aku sambung lagi...

No comments:

piGiEbeNg nAk bAyar uTaNg piTipiTipU